El Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) es troba en fase de prealerta.

Dimarts, 8 de setembre de 2020 a les 14:12

L’Ajuntament informa que el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat un comunicat de situació de prealerta de l’INUNCAT. Podeu consultar les actuacions a fer, consells i recomanacions a: http://interior.gencat.cat/inundacions

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya es pot superar el llindar de 20 mm en 30 minuts d'intensitat de pluja a partir de migdia d'avui a la meitat Est de Catalunya i tot el Litoral. Aquesta situació es pot veure empitjorada a partir de mitjanit al terç Nord Est de Catalunya, amb tempestes que poden anar localment acompanyades de pedra o calamarsa i fortes ratxes de vent. La distribució del fenomen dins la zona avisada serà de caràcter extens.

Es recomana als municipis afectats que mantinguin nets els embornals, claveguerams i possibles passos d'aigua, així com comprovar i senyalitzar els punts més conflictius de la xarxa viària municipal.

 

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Cal recordar que la situació de Prealerta no comporta l'activació del Pla.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals vinculades a l'INUNCAT a http://interior.gencat.cat/inundacions

 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@PoliciaCaldesMo, @emergenciescat i @AjCaldesMontbui

Darrera actualització: 08.09.2020 | 14:13