El dissabte 9 de juny torna la REMIAU amb el cicle Memòria i Cos

Divendres, 1 de juny de 2018 a les 15:25

La propera cita de la REMIAU tindrà lloc el dissabte 9 de juny amb els actes del cicle Memòria i Cos

La proposta de dinamització cultural de la REMIAU, que oferix una nova mirada als espais patrimonials de Caldes a partir d’intervencions artístiques en diferents localitzacions, tindrà la seva propera cita al Safareig de la Canaleta i al Museu Delger amb els actes del cicle Memòria i Cos.

El dissabte 9 de juny a les 19 h al Safareig de la Canaleta, d’Alkyoni Bouchalaki, artista nascuda a Atenes, durà a terme la seva performance Practicas elementales de la A a la B. Cortar, romper i cercenar, són 3 performance amb fil conductor.

Alkyoni Bouchalaki s’ha especialitzat en espais efímers i ha investigat les expressions corporals durant 15 anys. Construïdes a partir d’un llenguatge artístic contemporani, les seves creacions parteixen dels referents de la mitologia de l’antiga Grècia. Per altra banda, la simbologia de l’art ancestral de la pràctica de l’acupuntura japonesa que practica, ha esdevingut darrerament una incorporació a les seves propostes.

A les 20:30 h del dissabte 9 de juny Pol Aumedes, músic, artista plàstic i actor, presentarà la seva performance Records sonors de la casa Delger al propi Museu Delger. L’acte és una acció performativa per descobrir els records sonors de la casa Delger; una casa plena d’històries, personatges i objectes que en temps passats van tenir els seus ritmes, melodies o sons. Com un capseta de música, la casa Delger s’obre i porta els seus records als espectadors.

Pol Aumedes treballa en projectes d’investigació artística basat en la hipòtesi que la festa tradicional i la performance contemporània són dos actes que poden confluir en molts aspectes. Les seves intervencions es converteixen en autèntics rituals, creats a propòsit per als espais que els acullen, a partir de l’imaginari creat durant la investigació.

Totes les actuacions són obertes gratuïtament al públic, però, amb reserva de places degut a l’aforament limitat.

Cinc jornades d’actes programats

El cicle té cinc jornades, havent estat el passat 19 de maig la primera d’elles amb la mediació d’art audioguiada Mediant Manolo de l’artista Helena Pielias i la performance col·laborativa de La força de l’amistat de l’artista Fèlix Pons.

Després de la de dissabte dia 9 de juny, les properes cites seran:

El divendres 22 de juny dins del cicle Memòria i Espai:

19-21h. La memòria del vímet. Instal·lació a càrrec d’Aina Desmuvila.

LLOC: Safareig de la Portalera

19-21h. Go:tes. Instal·lació interactiva a càrrec de l’OOEEVV

LLOC: Safareig de la Portalera

El divendres 20 de juliol dins del cicle Memòria i Acció:

20h. Fer net. Performance col·laborativa a càrrec d’Historietes Exemplars. LLOC: Safareig de la Canaleta (recomanable portar tovallola)

El divendres 27 de juliol dins del cicle Memòria i Veu:

Hora a concretar. Vedo una voce. Performance a càrrec d’Ombelico di Mondo.

LLOC: Safareig de la Canaleta

Es pot fer reserva gratuïta de plaça enviant nom, telèfons i el nom de l’activitat a la que interessa acudir a miauthermalia@caldesdemontbui.cat

La REMIAU té el seu origen en la MIAU

Amb la REMIAU, el Museu Thermalia recupera el propòsit pel qual en el seu dia va néixer la Mostra Internacional d’Art Urbà (MIAU) que va tenir lloc del 2009 al 2014. La proposta fomentava convertir l’espai públic en plataformes d’interacció i diàleg entre el lloc, l’obra, l’artista i l’espectador.

Aquesta experiència interactiva entre l’espai, l’art i la mirada es fa a través de diferents instal·lacions artístiques i performances.

El concepte que uneix tots els projectes és la memòria; i els espais són el mateix Museu Thermalia, el Museu Delger, el Safareig de la Canaleta i el Safareig de la Portalera.


 

Darrera actualització: 01.06.2018 | 15:35