Desfibril·ladors també a Can Regasol, Can Valls i Torre Negrell

Dijous, 9 de maig de 2019 a les 13:00

Caldes de Montbui, vila cardioprotegida, passa de 7 a 10 desfibril·ladors amb la instal·lació de nous aparells contra aturades cardíaques als barris de Torre Negrell, Can Valls i Can Regasol

L’Ajuntament de Caldes de Montbui amplia el projecte de vila cardioprotegida que es va iniciar l’any 2014 amb la instal·lació de tres nous  Desfibril·ladors Externs Automàtics(DEA) al costat del parc infantil de Can Valls,a l’entrada del Camp de Tir amb Arc de Torre Negrell i l’enjardinat municipals de Can Ragasol.

Aquests tres DEA se sumen als 7 que ja existien a: la plaça Moreu (cedit per la Fundació Barcelona Salut), la façana de l’Ajuntament, el Pavelló Municipal d’Esports Bugarai, la Casa dels Mestres, el Local Social del Farell, el Local Social Els Saulons i al pavelló Municipal de Les Cremades.

La instal·lació d’aquests tres aparells és possible gràcies a la subvenció de la Diputació de Barcelona per un import de 4.500€. Paral·lelament a la instal·lació d’aquests aparells, s’iniciarà una campanya de formació gratuïta per fer ús del DEA adreçada a la població i personal municipal.

Dos dels tres DEA ja funcionen

Els DEA de Can Regasol i de Can Valls ja han estat instal·lats. Durant els propers dies s’instal·larà també el de Torre Negrell, que requereix una actuació especial de la Brigada Municipal per a la seva subjecció.

Avui s’han trobat davant el nou DEA de Can Regasol la regidora d’Esports, Núria Carné, i el vicepresident de l’AV Can Regasol, Víctor Campí, qui ha valorat “ara estem doblement protegits (en relació a un segon DEA instal·lat per l’Ajuntament de Bigues i Riells en aquest barri que pertany als dos municipis) i és una satisfacció per tothom. Tan debò no l’haguem de fer servir mai, però sempre s’han de tenir, és positiu”

Cardioprotegits des de l’any 2014

Al 2014 l’Ajuntament de Caldes de Montbui va esdevenir Vila Cardioprotegida amb l’adquisició de tres Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) que poden ser usats fora de l’àmbit sanitari, afegits al que ja tenia el municipi instal·lat a Les Cremades. Al llarg dels anys ha anat sumant fins 10 DEA, 9 gràcies a subvencions de la Diputació de Barcelona i 1 gràcies a una donació de la Fundació Barcelona Salut, en el marc d’un programa general de promoció d’aquests aparells que va fer l’entitat AXA Assegurances.

La finalitat d’aquests aparells és proporcionar assistència en el menor temps possible davant d’una emergència en casos d’aturada cardíaca. Per això, els desfibril·ladors automàtics funcionen les 24 hores i es poden fer servir sense formació específica prèvia.

La ciutadania interessada en rebre la formació sobre els Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) poden adreçar-se a esports@caldesdemontbui.cat.

www.caldesdemontbui.cat/vilacardioprotegida.

Darrera actualització: 09.05.2019 | 13:06