Del 15 al 27 de març, a Caldes de Montbui "Fem bullir l'olla"

Dijous, 10 de març de 2016 a les 09:00

El Mercat de l’olla i la caldera és l’acte central del programa “Fem bullir l’olla” (19 i 20 de març de 2016)El Mercat de l’olla i la caldera és l’acte central del programa “Fem bullir l’olla” (19 i 20 de març de 2016).

La vila termal celebrarà la 8a edició del mercat d’artesans i gastronòmic més singular del territori català, dedicat als productes de la terra.

En aquesta edició, es cuinaran llenties en les calderes i cigrons en l'olla més gran de Catalunya, amb aigua termal i llenya. Tot plegat acompanyat de botifarra calderina.

I estrenem la novetat «Se'ns en va olla!»: cada restaurant oferirà un plat estrella singular dins la seva carta, només del 15 al 27 de març.

www.visiteucaldes.cat

 

 

El Mercat de l’olla i la caldera dedicat a la cuina d'aigua termal

Els dies 19 i 20 de març el centre històric acollirà les parades i activitats del Mercat de l’olla i la caldera de Caldes de Montbui, una cita amb la gastronomia i l’aigua termal

El Mercat va néixer fa set anys sota el lema “Fem bullir l’olla” amb l’objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat i els productes típics calderins, cuinats amb aigua termal.

El Mercat és una homenatge a la gastronomia més propera i a l’esforç per la qualitat dels productors catalans. Tot plegat sota l’ambient festiu i familiar d’una fira que ofereix parades de productes gastronòmics i productes artesans i activitats i taller familiars.

A tot plegat s’afegeix una singularitat calderina: l’olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinaran cigrons amb aigua termal i llenya.

Durant el mercat també podreu participar en els tallers familiars o assaborir altres grans plats de la cuina a través de les activitats anomenades “tastaolletes”.

Ho podreu assaborir tot plegat i alhora passejar per les 120 parades que s’instal·laran al centre històric i gaudir del conjunt de tallers i activitats per a tots els públics que oferirà el mercat. Aquí trobareu una demostració d’artesania i oficis antics: artesans de la trementina (remeis medicinals casolans), artesans de la terrissa, del ferro, de la llauneria, de la cistelleria i de la cuina. I parades d’artesania diversa: culleres de boix, olles i cassoles d’aram, estris de cuina, vidre, ceràmica, fusta, pintura, bijuteria, minerals, sabons...

En el recorregut, podreu afegir una parada en qualsevol dels restaurants calderins que participen en el Fem bullir l'olla i gaudir de la gastronomia de cullera més típica de la zona.

«Se'ns en va l'olla!!»
És novetat d'enguany la creació d'un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s'oferirà a les seves cartes del 15 al 27 de març. Cada restaurant proposarà un plat singular creat en el context del Mercat de l'Olla i la caldera i en aquest entorn gastronòmic que homenatja la cuina de proximitat i de qualitat amb una evident picada d'ull al fet termal.

Les parades del Mercat de l'olla i la caldera
El Mercat tindrà un total de 120 parades, com en les edicions anteriors, que es distribuiran a través d’un circuit de carrers del nucli antic de la vila: places de la Font del Lleó, Onze de Setembre, Església i carrers Major, del Forn i Samsó. Les parades que trobarem a la fira oferiran productes de tot tipus:

Participació de productors d’alimentació artesana de proximitat i també d’arreu de Catalunya (magdalenes, pastissos, codony, pizzes, bolets, pasta, pa, caramels, mel, xocolata, formatges, embotits...); Tes; Bijuteria i joieria; Vidre pintat; Jocs d’enginy; Espelmes; Quadres; Minerals; Roba decorada; Encens; Ceràmica; Coixins de llavors; Nines de drap; Artesania amb ciment; Joguines de fusta; Plantes; Pintura; Perfums; Plaques per a portes; Estany; Titelles; Heràldica; Calçat pintat; Bolsos i moneders; Artesania amb coure; Sabó; Remeis...

Darrera actualització: 02.03.2016 | 13:54