Conveni pel manteniment de l’Hidra, la bèstia d’aigua

Dijous, 12 de novembre de 2020 a les 12:55

L’Associació de Bombers Voluntaris de Caldes de Montbui i l’Ajuntament estableixen un conveni de col·laboració pel manteniment de l’Hidra, la bèstia d’aigua que participa a l’Escaldarium

El regidor de l’Escaldarium Pep Busquets i membres de l’Associació de Bombers Voluntaris de Caldes de Montbui han explicat avui en roda de premsa els termes del conveni establert entre l’Ajuntament i l’Associació de Bombers pel manteniment de l’Hidra, la bèstia d’aigua que participa a la Festa del Foc i de l’Aigua de Caldes de Montbui, l’Escaldarium. El conveni, que es va aprovar per unanimitat en el Ple extraordinari del passat 19 d’octubre, recull que la figura de l’Hidra, dissenyada per l’Associació de Bombers Voluntaris de Caldes per participar a l’Escaldarium, és propietat d’aquesta associació en tant que en va impulsar la construcció i que l’Ajuntament s’encarrega del seu manteniment.

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui

Josep Costa, president de l'Associació de Bombers Voluntaris de Caldes

Pep Busquets, regidor d'Escaldarium de Caldes

Jordi Soler, vicepresident de l'Associació de Bombers Voluntaris de Caldes

L’Hidra és una adaptació de l’artista Ramon Aumedes partint d’una gàrgola existent al Palau de la Generalitat de Catalunya. Es tracta un bust, de mig cos, amb el cap erigit i una boca semioberta , orificis nasals, dos ulls, dues orelles i el coll envoltat d’escates amb un sortint superior. Tota la figura és d’un color gris marró amb reflexes blavosos, està elaborada amb fibra sobre una esquelet de tires metàl·liques, pesa 15 kg i el seu volum és de 160cm x 150cm x 85cm.

Els acords del conveni

El conveni recull, entre d’altres, que és l’Associació de Bombers Voluntaris qui compra l’Hidra, la destina al patrimoni cultural de Caldes i la utilitzarà per a l’Escaldarium, i que l’ajuntament n’assumeix les despeses de manteniment durant el termini de vigència del conveni (4 anys prorrogables a 4 més).

 

 

Darrera actualització: 12.11.2020 | 12:59