Control genètic dels excrements de gossos

Divendres, 30 d'octubre de 2020 a les 10:30

L’Ajuntament ha començat a realitzar controls genètics dels excrements de gossos on es recolliran, analitzaran i contrastaran les mostres trobades amb el cens genètic municipal d’animals.

L’Ajuntament va iniciar l’any 2018 una campanya de cens genètic caní on a partir de la creació d’una base de dades s’identificava l’ADN dels gossos del municipi. Entre altres avantatges, el Cens Genètic Caní permet la identificació de l’animal en cas de pèrdua o robatori i la identificació de l’animal en cas d’actituds incíviques del propietari, com ara no recollir les deposicions

Seguint en aquesta línia, s’han iniciat uns controls periòdics en les zones més conflictives del municipi on es recolliran mostres d’excrements de gossos que seran analitzades pel laboratori, contrastades amb aquest cens genètic municipal d’animals i es denunciaran les que puguin ser identificades.

El control el realitza l’agent de Medi Ambient de l’Ajuntament, un agent de la Policia Local i un operari de neteja viària.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui aposta per garantir una convivència cívica entre animals de companyia i ciutadania, per garantir la seguretat de les mascotes i per tal de mantenir les condicions òptimes d’higiene de la via pública, lliure d’excrements.

Darrera actualització: 30.10.2020 | 10:30