Comunicat d’actualització de la fase d’alerta de l’Inuncat

Dimarts, 21 d'abril de 2020 a les 14:45

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha emès una actualització de la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT), pels dies 21 i 22 d’abril.

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha actualitzat t la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT), pels dies 21 i 22 d’abril.

Es manté la previsió en que es preveuen pluges que podran acumular més de 100 litres en 24 hores a les comarques de Girona, Catalunya central i litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona.

Respecte a la previsió anterior, s'allarga l'extensió territorial cap al Sud a les comarques de Priorat i Baix Camp i augmenta la probabilitat al NE, comarques d'Alt i Baix Empordà. També s'allarga el període d'afectació fins al migdia del dimecres 22.

Com a principal novetat es preveu que des d'aquest migdia fins demà al matí poden caure pluges intenses que superin els 20 mm en 30 minuts al litoral i prelitoral entre el Baix Camp i l'Alt Empordà.

Finalment recordar que l'episodi també està acompanyat de forts vents, que donat l'estat del terreny poden comportar probables caigudes d'arbres.

Recordeu:

- Eviteu creuar rius i rieres per els guals i passos a nivell, així com acostar-vos a les lleres.

- Retirar maquinaria d'obra que poguí estar en zona inundable

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions vinculades a l’INUNCAT a l'enllaç http://interior.gencat.cat/inundacions


 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@emergenciescat

#protecciocivil

#inuncat

Policia Local

Instagram: @PoliciaCaldesMo

Darrera actualització: 21.04.2020 | 15:07