Comencen les obres dels nous vestidors del Bugarai

Dimarts, 11 de febrer de 2020 a les 13:00

Els treballs per construir els nous vestidors del Pavelló Bugarai tenen l'objectiu de dotar de confort, seguretat i privacitat, per atendre els 2000 usos que rep cada setmana. Mentre durin les obres l'activitat ala pista esportiva no es veurà afectada

Les obres, que s’han adjudicat per l’import de 457.365,66 € IVA inclòs, i la durada de les quals es preveu d’uns 8 mesos, consisteixen en l’ampliació del Pavelló Municipal d’Esports Bugarai a través de la construcció d’un mòdul adossat a la façana sud (davant la zona verda del carrer de M. Aurèlia Campmany) que no afecta l’estructura existent i que dóna resposta a una necessitat d’espai latent.

Els nous vestidors van adossats al pavelló i permeten l’accés directe dels esportistes a la instal·lació sense passar pel carrer.

El projecte distribueix els nous vestidors en dos mòduls que ocuparan una superfície total construïda de 465,90m2. El mòdul A inclou vestidors per esportistes i un per a àrbitres i banys adaptats a persones amb mobilitat reduïda. El mòdul B disposa d’espais logístics com la consergeria, el magatzem, l’espai per a instal·lacions i dos banys (un per a homes i un altre per a dones).

El treballs, que van a càrrec de l’empresa Barnasfalt, han començat la primera setmana de febrer després que el dilluns dia 3 es signés l’inici d’obres. Aquest dilluns, l’alcalde Isidre Pineda, el regidor d’Urbanisme Jordi Martín i la regidora d’Esports Núria Carné, han explicat en roda de premsa els detalls de l’obra.

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui

        Núria Carné, regidora d'Esports

Futbol Sala i escoles, principals usuaris

El Pavelló situat al barri Bugarai ha passat de 1.000 usos setmanals l’any 2003 a tenir-ne entre 1.600 i 2.000 cada setmana, en l’actualitat. A la utilització que en fan l’Escola el Calderí i l’Institut Pic del Vent per la pràctica de l’assignatura d’educació física, s’afegeix el fet que el Club Natació Caldes, entitat usuària en un 85%, ha treballat un projecte de base esportiva que dóna fruitsActualment disposa d’una secció de futbol sala amb 24 equips que es tradueixen a uns 200 esportistes federats.

Aquest aprofitament de l’espai ha anat creixent també a mesura que s’han anat fent millores en l’estructura construïda l’any 2003, com la instal·lació d’una cortina divisòria per permetre més d’una activitat alhora o la renovació del paviment.

Tot plegat, dóna lloc a una instal·lació esportiva a la qual la vila està treien el màxim rendiment i en la qual es feia necessària l’adequació dels vestidors actuals, obsolets i insuficients per assistir al volum d’esport que es fa al pavelló.

Prèviament a l’encàrrec d’aquest projecte, el Servei d’Esports de la Diputació de Barcelona aconsellava tirar endavant aquesta obra exposant que l’augment de la pràctica esportiva feia necessària la millora i adequació dels vestidors per ajustar-los a la capacitat necessària; per garantir que l’accés a pista amb calçat net no deteriori la inversió del paviment del 2017; per permetre que equips federats, en cas d’ascens de categoria, puguin competir sense entrebancs de la normativa esportiva (que obliga a tenir accés directe des de vestidors a pista) i per garantir que qualsevol acte, esportiu o no, es pugui fer amb comoditat i garanties de privacitat i seguretat.

Les actuacions més importants realitzades en els darrers anys al pavelló Bugarai són:

L’any 2012 es va fer la pavimentació exterior del recinte (13061,95€) i instal·lació de la cortina divisòria (5571,96€).

L’any 2013 es van obrir les finestres de ventilació lateral (2148,49€).

L’any 2016 es va instal·lar la megafonia (3632,42€)

I l’any 2017 es va renovar el paviment (18205,72€)

 

Darrera actualització: 12.02.2020 | 09:00