Comencen els treballs previs a la substitució d’arbres

Divendres, 14 de febrer de 2020 a les 00:00

Personal de les brigades municipals ha iniciat aquest divendres 14 de febrer, les tasques de reubicació de 15 escocells a l'avinguda Pi i Margall, davant del parc de l'Estació

Aquesta actuació es fa com a fase prèvia a la substitució de 30 arbres de la població en mal estat, be sigui per patologíes fitosanitàries, envelliment, o per que es troben en espais reduïts on l’arbre no es pot desenvolupar, i que l’empresa “Jordi l’Espígol Jardiner SL”, adjudicatària del contracte de manteniment de l’arbrat viari, ha de realizar durant l’exercici 2020.

Els nous escocells, que són els clots que es fan a l’entorn de les soques dels arbres perquè aquests retinguin l’aigua, s’han distribuit de manera equidistant i tenint en compte el desenvolupament de les copes dels arbres. Per això se n’estant reubicant alguns que es troben molt propers a fanals, i s’eliminen els que es troben dins l’àmbit dels passos de vianants.

Així, en aquesta primera actuació, s’han eliminat els escocells que localitzats al pas peatonal de l’Avd. Pi i Margall, cantonada amb el carrer Francesc Layret, per tal de millorar l’accessibilitat.

Dels 15 arbres nous que es plantaran en aquesta zona d’actuació I que les brigades municipals han iniciat, 13 corresponen a plantacions de millora, i 2 a substitució de baixes anuals per mort. En aquest sentit, es substituirán les mèlies i el pollancre existent, per arbres til·lers (tilia tomentosa) espècie que en els darrers 4 anys ja està substituint les mèlies que causen baixa a l’avinguda Pi i Margall.

En total, enguany es replantaran 26 arbres per substituir les baixes (mort) causades per envelliment, patologíes, i col.lisions de vehicles, als carrers Pare Poch, Homs, Torre Roja, Juan de la Cierva, Narcís Monturiol, Pau Picasso, Granollers, plaça pavimentada davant Lluís Companys, Pujada de Can Valls, avinguda Pi i Margall, Passeig del Remei, i avinguda Fontcuberta.

També es plantaran 30 unitats noves en substitució d’arbres vius que presenten patologies, brutíssia, envelliment sever, o que estan situats en voreres o espais reduïts on no es poden desenvolupar. Aquestes actuacions es faran a:

- l’Avd. Pi i Margall/parc de l’’Estació, on es substituiran les mèlies i el pollancre existents per 13 til.lers.

- Avd. Pi i Margall entre Homs i Montserrat, on es substituiran 4 mèlies en mal estat per 4 til.lers.

- C/ Lleida entre Pi i Margall i Sant Fèlix, on es substituiran les 7 robínies existents per 7 arbres de l’espècie celcova cerrata.

- Parc de l’Estació, on es substituirán 4 oms existents per 4 arbres de l’espècie acer frimani autum blaze

- Carrer Major davant plaça del Cargol, on es substituiran 2 mèlies existents per 2 arbres til.lers.


Totes les plantacions (30 de millora I 26 de substitució de baixes) es realitzaran entre els mesos de març i principis d’abril.


 

Darrera actualització: 14.02.2020 | 13:57