Comença la plantació substitutiva dels arbres malmesos

Divendres, 6 de març de 2020 a les 00:00

Comença a diferents zones del municipi les tasques de replantació d'arbres morts i arrencats per patologies, envelliment, mal estat de salubritat o ubicats en llocs massa reduïts pel seu desenvolupament

Aquest divendres 6 de març, l’empresa “L’Espígol Jardiner SL”, adjudicatària del contracte de manteniment de l’arbrat viari, ha iniciat els treballs de replantació de nous arbres en substitució d’unitats que han causat baixa durant 2019, i de 30 unitats com a millores que substitueixen a arbres retirats per mal estat de salubritat, estètic, envelliment, o per ubicació en llocs massa reduïts pel seu correcte desenvolupament.

Enguany es replanten 26 espècies per baixa (mort) causada per envelliment, patologies, i col·lisions de vehicles, als carrers Pare Poch, Homs, Torre Roja, Juan de la Cierva, Narcís Monturiol, Pau Picasso, Granollers, plaça pavimentada davant Lluís Companys, Pujada de Can Valls, avinguda Pi i Margall, Passeig del Remei, i avinguda Fontcuberta.

Les 30 unitats noves en substitució d’arbres vius però que presenten patologies, embelliment sever, o que estan situats en voreres o espais reduïts on no es poden desenvolupar són els següents:

- 13 til.lers que substitueixen mèlies i pollancres que hi havia al Avd.Pi i Margall davant el parc de l’’Estació.

- 4 til·lers més que substitueixen 4 mèlies a l’Avd.Pi i Margall entre plaça de l’Àngel i el C/Montserrat.

- 7 arbres de l’espècie “celcova cerrata” substituieixen les 7 robínies existents al C/ Lleida entre l’Avd. Pi i Margall i el C/ Sant Fèlix.

- 4 arbres de l’espècie “acer frimani autum blaze” substitueixen 4 oms existents al Parc de l’Estació.

- 2 arbres til·lers venen a substituir les 2 mèlies existents del Carrer Major davant la plaça del Cargol.

Un cop finalitzada la plantació de les noves espècies, es procedirà a l’entutorament dels arbres (lligar pals al tronc perquè creixin rectes), i al reg periòdic durant tot l’any. Es preveu que aquestes feines finalitzin a finals de la setmana vinent.


 

Darrera actualització: 06.03.2020 | 13:04