Clou la tercera edició del programa LECXIT

Divendres, 28 d'abril de 2017 a les 09:18

La cloenda del tercer LECXIT ha inclòs una demostració de l’agilitat lectora dels joves participants i una posada en comú de les experiències viscudes en el marc d’aquest programa de voluntariat

40 voluntaris han participat en la tercera edició del LECXIT (lectura i èxit) per ajudar a 40 infants de primària a reforçar la seva comprensió lectora i millorar així les seves competències per a un major èxit educatiu.

La cloenda ha tingut lloc a la Sala Noble de Can Rius, on els joves lectors han fet una demostració de les aptituds adquirides i on alumnes i voluntaris han pogut compartir les experiències viscudes des de novembre fins ara.

A l’acte han assistit també la regidora d’Educació, Roser Guiteras; el regidor de Cultura, Isidre Pineda; l’inspector d’ensenyament dels Serveis Territorials Maresme – Vallès Oriental, Joan Bartra; l’assessor del LIC del servei Vallès Oriental IV, Josep Vila; representants de les AMPA, les direccions de les escoles, l’institut Manolo Hugué i familiars i amics dels participants. I la trobada ha comptat també amb interpretacions a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música Joan Valls.

Ha estat una cloenda de luxe per a un programa de voluntariat que consolida participants i demostracions d’eficàcia. L’acte ha estat un reconeixement a la tasca dels voluntaris i de tots els agents que el fan possible, així com a l’esforç fet pels infants.

Per l’èxit que ha seguit aconseguint el projecte, els organitzadors han assegurat ja una propera edició del LECXIT a Caldes de Montbui.

D’altra banda, alumnes de 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat de l’Escola Pia i de l’Institut Manolo Hugué han participat formalment com a voluntaris del programa LECXIT. A més, al març la Biblioteca va organitzar l’activitat «Laboratoris de lectura» (espais de creació que promouen experiències especials, afectives i vivencials al voltant dels llibres) adreçada en exclusiva a parelles del programa.

LECXIT, lectura i èxit
LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill, la Fundació ”la Caixa” i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

A Caldes s'ha materialitzat gràcies al treball conjunt d'escoles de primària, AMPAs, Biblioteca de Caldes i Ajuntament, amb la coordinació del Punt de Voluntariat per tal de fer la crida i les inscripcions dels voluntaris.

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada. Tenir en compte algunes actituds com l’escolta activa, la cooperació, donar suport en les demandes i necessitats de l’infant, fer l’esforç per entendre i contextualitzar algunes reaccions o comportaments, tenir paciència i constància.

Si voleu més informació: Punt de Voluntariat (participacio@caldesdemontbui.cat) tel. 93 865 56 56 o 93 115 09 47; Secretaries de les escoles: Escola El Calderí, tel. 93 862 77 30; Escola El Farell,tel. 93 865 03 73; Escola Montbui, tel. 93 865 08 33; Escola Pia, tel. 93 865 03 33.

Darrera actualització: 28.04.2017 | 09:25