Caldes, present a una exposició sobre termalisme a Bèlgica

Dijous, 23 de maig de 2019 a les 12:00

La nostra vila termal participarà a l’exposició que sobre viles termals europees i teràpies d’aigua termal es fa aquest mes de juny a la ciutat de Spa, a Bèlgica

Com a municipi integrant de la xarxa europea de viles termals EHTTA (per les sigles en anglès de European Historic Thermal Towns Assotciation), Caldes de Montbui participarà a l’exposició temporal que sobre termalisme s’inaugura el proper 9 de juny a la ciutat termal Spa de Bèlgica, que es troba a la regió valona del país.

La mostra vol representar els diferents municipis termals amb dos elements representatius de cada un: un cartell o pòster antic o d’estètica «retro» i un objecte representatiu cada població.

En el cas de Caldes, es presenta un cistell preparat amb elements propis lligats al termalisme de la vila i un cartell del segle XX.

Pel que fa a l’objecte, des del Museu Thermalia s’ha preparat un cistell de vímet amb sabons fets amb l’aigua termal de Caldes, cortesia de Mari Cruz, bugadera del Safareig de la Portalera.

I pel que fa al cartell, s’ha enviat una edició en format pòster (làmina offset de 60x90) de «A l’hora del bany» de Robert Cartes, una de les imatges de cartellisme més boniques de la història de Caldes, i que va obtenir el segon premi d'un concurs de  cartellisme celebrat a Caldes al 1914. El cartell original pertany a la col·lecció particular de Xavier Xalabarder.

 

 

 


 

Darrera actualització: 24.05.2019 | 13:09

Imatges

Cartell original de Robert Cartes. Fotografia de Jordi Serra