Caldes formalitza el Consell d’Infants 2017/2018

Dijous, 18 de gener de 2018 a les 18:30

La Sala de Plens de l’Ajuntament ha acollit la primera trobada del Consell d’Infants del curs en marxa que, a proposta de les escoles de primària, treballarà el tema “Apadrina un parc de Caldes”

Isidre Pineda Moncusí, alcalde accidental

Reinald Forns i Guimerà, conseller infantil

Laia Farràs Coll, consellera infantil

Cada escola d’educació primària de Caldes de Montbui apadrinarà un parc del municipi i s’encarregarà de que prosperi i de que sigui un espai públic cuidat que tothom pugui gaudir. Aquest és l’objectiu del Consell d’Infants del curs 2017/2018, que s’ha trobat dijous 18 de gener per primera vegada, a l’Ajuntament i amb l’acompanyament de l’alcalde accidental Isidre Pineda.

El tema “Apadrina un parc de Caldes” és una proposta de les escoles El Calderí (apadrinarà el parc del Bugarai), El Farell (apadrinarà el parc de Can Rius), Montbui (apadrinarà el parc de l’Estació) i Pia (apadrinarà el parc de l’Ametller) i serà el principal àmbit de treball dels joves consellers.

Al llarg dels propers mesos, el grup d’estudiants de 5è i 6è integrants del Consell hauran de conèixer la història del parc que apadrinen; crear un entorn virtual on compartir tota la informació recollida; elaborar un itinerari per l’espai que detecti elements ben valorats i elements que cal millorar i organitzar una activitat a cada parc per donar a conèixer el projecte que han treballat.

Aquesta proposta de col·laboració i treball per la millora de l’espai públic calderí acabarà amb la celebració de l’Audiència Pública, la sessió on els consellers comparteixen la feina feta amb la ciutadania i amb els representants electes de Caldes de Montbui.  

 

I també, al Consell Nacional de la Infància

En la sessió també s’ha explicat als consellers que és el Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC). L’encarregada d’explicar-ho ha estat l’Ainara Lama, anterior representant del municipi en aquest òrgan.

A la propera sessió del Consell d’Infants de Caldes els consellers interessats hauran de presentar les seves candidatures per escollir dos representants de Caldes al CNIAC.

El CNIAC és un espai de trobada i participació dels infants i els adolescents de Catalunya, on reflexionen, opinen i fan propostes sobre els temes que els afecten. Els infants i adolescents expressen els seus desitjos, demandes, propostes, projectes, retrets o crítiques als polítics per tal de fer un país millor per a tothom. 

Formen part del CNIAC infants i adolescents de Catalunya de 8 a 17 anys. El CNIAC ha de procurar una representació territorial i social àmplia, és a dir, ha de garantir un nombre semblant de nens i nenes, d’infants i adolescents, així com la presència d’infants més vulnerables: discapacitats, minories ètniques, d’origen estranger i protegits per tutela pública, entre altres.

 

Consellers del curs 2017/2018

Escola

Càrrec

Nom i Cognoms

Escola El Calderí

Representant de 6è

CLAUDIA BONILLA ALVAREZ

Escola El Calderí

Representant de 6è

LAIA MANY MATEU

Escola El Calderí

Representant de 5è

ELSA WALLEN ULLOD

Escola El Calderí

Representant de 5è

ALEIX SANZ SALMERON

Escola El Farell

Representant de 6è B

MON CANELLAS BELTRAN

Escola El Farell

Representant de 6è A

AINA FABREGAT PERSONAT

Escola El Farell

Representant de 5è A

RONNY DANIEL CEVALLOS VALENCIA

Escola El Farell

Representant de 5è B

QUERALT GASPAR LOPEZ

Escola Montbui

Representant de 5è A

CHRISTOPHER CHRISTOPHE

Escola Montbui

Representant de 5è B

GUILLEM MONTERDE MORCHON

Escola Montbui

Representant de 6è A

ANDREU GARCIA TORT

Escola Montbui

Representant de 6è B

REINALD FORNS I GUIMERÀ

Escola Pia

Representant de 5è A

LAIA REIG VILA

Escola Pia

Representant de 5è B

MARC PARCERISA BARBANY

Escola Pia

Representant de 6è A

CLAUDIA MONTERO GONZALEZ

Escola Pia

Representant de 6è B

LAIA FARRÀS COLL

Escola Pia

Representant de 6è C

CLAUDIA DIAZ MARCHENA

Escola Pia

Representant de 5è C

AINA ROSELLÓ BAULENAS

Darrera actualització: 19.01.2018 | 08:02