Caldes es recupera de les ventades d’aquest cap de setmana

Dilluns, 23 de desembre de 2019 a les 00:00

Un cop finalitzat l'episodi de fort vent i rebaixat a prealerta l'avís de Protecció Civi, Caldes es recupera dels incidents patits a causa del vent, que va arribar a ratxes de 105km/h

Al llarg de tota la nit de dissabte a diumenge, els serveis d’emergències i els cossos de seguretat de Caldes van estar treballant per minimitzar els danys

El vent que durant la jornada de dissabte va afectar bona part de Catalunya i de forma especialment intensa la comarca del Vallès Oriental, va provocar incidents al municipi, tant al nucli urbà com als barris situats fora del nucli i a les vies que travessen la població. Tant Des de diumenge al migdia, un cop Protecció Civil va donar per finalitzat l’episodi d’alerta, que va quedar rebaixat a prealerta, les Brigades i els Serveis Municipals de Caldes han treballat juntament amb la Policia Local pel restabliment de la normalitat a l’espai públic del municipi.

Els incidents més grans causats pel vent, que va arribar a ratxes de 105 Km/hora, es van patir entre les 20h i les 22h de dissabte 21, i van consistir principalment en caigudes d’arbres a la via pública tant en tram urbà com en carreteres que travessen el municipi i que van provocar afectacions en el cablejat elèctric i talls en el subministrament, i danys materials a tanques i mobiliari urbà, i a alguns vehicles. En cap cas, però, s’han produït danys personals. Al llarg de tota la nit de dissabte a diumenge, els serveis d’emergències i els cossos de seguretat de Caldes van estar treballant per minimitzar els danys causats pel vent en els diferents indrets del municipi.

Pel que fa a carreteres, les vies afectades van ser la C-59, la C-1413a (de Caldes a Sentmenat), i la BV-1243 (carretera del Farell) que va patir talls totals o parcials a causa de la caiguda d’arbres. Pel que fa a la carretera del Farell, la carretera nova es va mantenir oberta i l’anomenada carretera vella va quedar tallada per la caiguda d’un arbre de grans dimensions i va quedar tancada fins que es va retirar l’arbre caigut i es va reobrir.

Els barris més afectats han estat Can Valls, Torre Negrell, Can Regasol i El Farell on la caiguda d’arbres va provocar talls en els subministraments elèctrics, entre les 20h i les 22h de forma generalitzada, i a partir de les 22h ja de forma més concentrada en alguns carrers o zones concretes d’aquests barris, on tant els serveis municipals com les companyies elèctriques van estar treballant fins el restabliment complert dels subministraments. Tot i que en la majoria dels cassos, el restabliment del servei elèctric es va produir al voltant de les 12 de la nit de dissabte, algunes zones de Can Valls van continuar sense llum fins diumenge al matí, i encara en alguns carrers concrets, fins diumenge a la nit en que ja es va restablir el subministrament elèctric a la totalitat de les cases dels barris que havien resultat afectats. Al barri de Can Regasol, la caiguda d’arbres o branques va afectar un vehicle.

Pel que fa al nucli urbà, el Parc de Can Rius es va tancar per la caiguda d’arbres i es va reobrir diumenge al matí amb precaució, però un cop ja havia passat l’episodi de vent de més intensitat. A banda del Parc de Can Rius, les zones més afectades van ser el Parc de l’Estació, on la caiguda d’arbres i o branques va afectar 3 vehicles, i el Parc de l’Ametller, on van resultar afectats 2 vehicles. També van resultar afectats contenidors, senyalització, mobiliari urbà i alguna propietat privada.

Des de l’Ajuntament es reitera l’agraïment a la Policia Local, al cos de Bombers Voluntaris i de Protecció Civil de Caldes i al cos dels Mossos d’Esquadra per les actuacions d’emergència realitzades la nit de dissabte i diumenge.

Recordem que en casos d’emergència com la viscuda aquest cap de setmana, la ciutadania està puntualment informada des dels perfils de Twitter @PoliciaCaldesMo i @AjCaldesdeMontbui. També des del perfil @emergenciescat, es poden trobar recomanacions en cas d’episodis meteorològics excepcionals.

 

Darrera actualització: 23.12.2019 | 13:00