Caldes destina 6.000€ a projectes de suport a població refugiada

Dimecres, 22 de gener de 2020 a les 00:00

L'ajuntament de Caldes destina aquest any 6000€ a dos projectes de suport a l'acollida de població refugiada en trànsit a Europa, víctima de conflictes armats a l'àrea mediterrània

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), juntament amb ajuntaments i ens locals socials, va acordar el 2015 una estratègia per reaccionar davant l’èxode massiu de refugiats cap a Europa.

En aquell moment, el Fons Català, de manera coordinada amb les institucions catalanes i la ciutadania, i d'acord amb les necessitats identificades i peticions realitzades, va obrir una campanya de suport a les persones refugiades, centrada en cinc eixos: assistència de les necessitats bàsiques (alimentació, salut, higiene i seguretat marítima) en les rutes de fugida, suport als municipis de la ruta en temes de descans i higiene de les persones en trànsit, planificació i gestió de l’acollida, tramitació de l’acollida a Catalunya, i educació per al desenvolupament i sensibilització. En aquest sentit, es treballa amb el doble objectiu de generar en la ciutadania actitud solidàries, però no paternalistes amb perspectiva de transformació social i justícia global, i de sensibilitzar els ajuntaments de la importància de la cooperació al desenvolupament per actuar sobre les causes, més enllà de gestionar-ne les conseqüències, com ara la pròpia arribada de les persones refugiades.

Com a ens adherit a aquesta campanya, l’ajuntament de Caldes de Montbui fa una aportació de 6000€ a aquesta campanya per a contribuir al finançament d’accions destinades al desplegament d’aquests eixos en funció de l’evolució de les necessitats de cada moment.

En concret els projectes en els que col·labora l’Ajuntament de Caldes són dos. Un que contribueix a l’exercici real del dret a la salut de la població refugiada siriana i libanesa més vulnerable a Aarsall, Vall de Bekaa, un programa realitzat per l’Associació Catalunya - Líban, que reballa en la disponibilitat i la qualitat dels serveis sanitaris de la població refugiada i libanesa més vulnerable que viu en un context de crisi humanitària aguda i on les ONG no estan donant a l’abast. I un segon d’assessorament, suport legal i acompanyament per a la mobilització política cap a persones refugiades en situació irregular encallades a l’illa de Lesbos. Aquest programa, realitzat per La Garriga Societat Civil pretén fer front a la greu crisi humanitària que es viu a l’illa des del tancament de fronteres i proporcionar el suport legal bàsic per a sol·licitants de protecció internacional de qualsevol nacionalitat que estan atrapats a Lesbos.

Ambdós projectes estan promoguts pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i s’adrecen a persones refugiades en trànsit a Europa que són víctimes de conflictes armats a l’àrea de la Mediterrània.


 

Darrera actualització: 22.01.2020 | 14:15