Caldes apropa al jovent el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Dimecres, 27 de novembre de 2019 a les 00:00

Els actes del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, han començat amb la lectura del Manifest, i activitats adreçades a la ciutadania on el jovent ha tingut un paper clar

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, Caldes va començar ahir les activitats programades per l’Ajuntament conjuntament amb l’Associació Cultural de la Dona i la Diputació de Barcelona, posant el focus en el jovent per tal de conscienciar especialment aquest col·lectiu. Per això, a més del Manifest llegit per la regidora d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+, Àngeles Llive, la plaça de la Font del Lleó va acollir un Punt Lila on les educadors de carrer i l’espai jove ·El Toc” van organitzar un taller de xapes i estampació en clau de gènere.

Per completar la jornada, el mateix escenari que havia acollit la lectura del Manifest, va mantenir el “micro obert” amb la voluntat d’escoltar la veu viva i lliure de la ciutadania. Entre d’altres vàrem poder escoltar l’Anna Riera, la mare de la Xènia, la jove calderina detinguda el 18 d’octubre i empresonada durant 13 dies, També van emocionar les frases de poemes com “començar des de zero, sent lliure per fi” del mini recital improvisat d’una poetessa calderina, i el petit concert amb cançons interpretades per joves de Caldes.

Finalment, l’acte es va tancar amb l’entrega dels premis del concurs de creacions breus relacionades amb la violència envers les dones organitzat pels educadors i l’espai jove El TOC i que varen decorar la plaça durant la jornada. Les persones premiades han estat: En primer lloc Marta Pastor, seguidament Jordi Sales i en tercer lloc Nicol Arias.

Les activitats relacionades amb el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones continuaran el dilluns 2 de desembre amb la representació de l’obra Vindicacions, a càrrec de la companyia Trama.coop, on dos personatges tracten les discriminacions i desigualtats de gènere, a través de l’humor, el drama i l’anàlisi, fent servir poesia, monòleg, sketchs. La representació tindrà lloc a les 17h a la Sala Noble de Can Rius.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui recorda que hi ha a disposició de la ciutadania, el Servei gratuït d’Assessoria Jurídica per a la dona. Per demanar hora, només cal trucar al Departament de Serveis Socials al número de telèfon 93 865 54 20.

Darrera actualització: 27.11.2019 | 10:29