Bicicletes, vianants i totes les formes de mobilitat sostenible, protagonistes del Pacte per la mobilitat

Dimecres, 18 de desembre de 2019 a les 00:00

La reunió de seguiment del Pacte per la mobilitat celebrada aquest desembre comença amb un passeig a peu del parc del Bugarai a la pl. de l’Església, que serà un itinerari preferent de bicicletes

Jaume Mauri, regidor d'Espais Públics i Mobilitat

Javier García, veí assistent a la trobada de seguiment de l'Estudi de Mobilitat

Dimecres a la tarda va tenir lloc una reunió de seguiment del Pacte per la mobilitat que va incloure dues accions: un recorregut a peu per un dels itineraris proposats com a preferents per a bicicletes (entre pl. de l’Església i parc del Bugarai); i una sessió de retorn de l’estat de les accions de l’Estudi de mobilitat urbana (EMU) que està implementant l’Ajuntament.

Bicicletes al centre urbà

L’itinerari a peu va servir per explicar els reptes d’aquest espai, enfocats a convertir-lo en un espai compartit entre vehicles, bicicletes i vianants. Algunes mesures prevites són l’adequació de la cruïlla del carrer Homs, la reurbanització de la plaça Catalunya i el dibuix d’un un carril bici al mig del carrer.

Els assistents van destacar la necessitat d’ampliar les voreres en una gran part del recorregut i van insistir en la necessitat de sensibilitzar sobre la preferència de la mobilitat a peu i en bicicleta, enfront l’ús prioritari del vehicle a motor que s’imposa en els nostres models urbans.

Retorn de la feina feta

Després de l’itinerari la sessió va continuar amb una reunió a Les Cases dels Mestres en la qual l’Ajuntament va presentar l’estat de les propostes de l’Estudi de Mobilitat Urbana i Sostenible en els diferents objectius de l’EMU, que són:

Seguretat

Mobilitat a peu/Accessibilitat

Ús de la bicicleta

Transport públic

Vehicle privat

Aparcament

Distribució mercaderies

Salut i qualitat de vida

Sostenibilitat

Desenvolupament EMU

 

Recordeu que encara podeu formalitzar la vostra adhesió al Pacte per la mobilitat a través d'aquest formulari .

Podeu trobar més informació a www.caldesdemontbui.cat/mobilitat o contactant amb espaispublics@caldesdemontbui.cat – Tel. 93 862 70 23.

 

Pacte per la mobilitat

La creació del grup ciutadà de seguiment i la campanya d’adhesions al Pacte són algunes de les accions que contempla l’Estudi de Mobilitat, i tenen la finalitat d’incorporar la ciutadania i empoderar-la en un projecte que ha de ser de poble. Tant la campanya d’adhesions al pacte com el grup de seguiment es va impulsar el desembre de 2017 convidant a la ciutadania a formar-ne part i/o a adherir als principis i objectius del pacte, tant a títol individual com a través d’entitats, comerços o altres col·lectius.

En dos mesos el Pacte va rebre 76 adhesions, i el grup de seguiment 19 inscripcions.

Darrera actualització: 19.12.2019 | 12:59