Agents municipals reparteixen les targetes moneder per als ajuts de menjador escolar

Dimarts, 24 de març de 2020 a les 14:00

Agents municipals han començat a repartir les targetes moneder corresponents a les beques menjador que atorga la Generalitat durant el curs escolar

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament d’Educació de la Generalitat, han establert com a mesura excepcional per garantir l’alimentació infantil durant el període de confinament, fer entrega de targetes moneder a les famílies dels infants que es beneficien d’ajut escolar pel curs 2019/20.

Els ajuntaments són els encarregats de fer el repartiment a les famílies que, en el cas de les aproximadament 200 beques d'alumnes de Caldes, fan els agents de la Policia Local, els agents Rurals, i els agents de Mobilitat reconvertits en agents cívics.

Les targetes no són nominals. Cada targeta té un codi, i l’ajuntament identifica el codi amb la família a qui s’ha entregat la targeta. Les targetes estan carregades

  • 4€/dia/infant per als beneficiaris d’ajuts individuals de menjador, corresponents a un àpat per cada dia lectiu que romanguin tancats els centres educatius, amb una càrrega inicial de 40 euros
  • En el cas que s’allargui el període de tancament de les escoles es preveu que les targetes es recarreguin pels dies que s’allargui, i la persona beneficiària no caldrà que faci cap operació.

No cal operativa prèvia per activar la targeta. L’ús de la targeta és exclusivament per a compres en qualsevol establiment d’alimentació amb terminal punt de venda (TPV). No hi ha un import màxim temporal de despesa, més enllà del saldo amb el què han estat carregades. Les targetes tenen un període de caducitat d’un any.

En els casos de custòdies compartides dels infants beneficiaris de la beca menjador, si no es tracta d'un cas de custòdia compartida un únic progenitor s'entén que la targeta moneder haurà de desplaçar-se junt amb l'alumne/a. És a dir, que quan els progenitors facin l'intercanvi del fill/a també haurien d'entregar la targeta a l'altre progenitor/a.

En el cas de custòdies compartides un únic progenitor, únicament tindrà dret a ús de la targeta la persona sol·licitant.

Per més informació o consultes en relació a les targetes moneder, podeu contactar amb:

Serveis socials: 938655420 Correu electrònic: bsocial@caldesdemontbui.cat

 

Darrera actualització: 25.03.2020 | 13:43