9ª edició de la Taula de comerç

Dilluns, 9 de novembre de 2020 a les 11:00

L’espai web Shop in Caldes, el concurs de l’encesa de llums de Nadal i el Marketplace són algunes de les actuacions de dinamització que es van valorar a la 9ª edició de la Taula de comerç

Dimecres 4 de novembre va tenir lloc la 9ª Taula de comerç de Caldes de Montbui per videoconferència. A la trobada que va comptar amb la regidora de Comerç i consum, Núria Carné Navarro, la regidora de Turisme, Carme Germà, el suport del personal tècnic d’ambdues regidories i una vintena de comerciants, es van exposar les noves actuacions de dinamització derivades dels Pressupostos participatius de comerç de l’any 2020 que ja es posen en marxa.

. L’espai web Shop in Caldes i el directori d’establiments és una de les actuacions que s’hi van presentar per dinamitzar el comerç del municipi. A dia d’avui són ja 35 els establiments adherits a la iniciativa, als quals se’ls ha proporcionat un codi QR en vinil, que penjaran al seu aparador i que porta a la web.  L’espai compta amb un directori d’establiments amb la informació essencial de cadascun. A la taula es va convidar i recomanar a tots els comerços que s’hi vagin adherint i que encara no hi formen part ja que es tracta d’una plataforma per donar a conèixer el teixit comercial del municipi i facilita la recerca de serveis per part dels usuaris, calderins i compradors de fora del poble.

. Lligada a l’actuació anterior, les bosses plegables Shop in Caldes és un altra iniciativa per fomentar el comerç del municipi i fer-ho de manera sostenible. Estan elaborades amb material reciclat i reciclable a partir de la recuperació de material RPET amb el que s’elaboren envasos de begudes i material tèxtil.

Les bosses s’estan repartint de mica en mica entre tots els establiments de comerç i serveis de proximitat calderins en funció de la producció.

. Inici de la campanya i concurs de l’encesa de llums de Nadal i Shop in Caldes. L’objectiu és fomentar la compra prèvia al Nadal i alhora fer partícips als calderins i calderines de l’encesa de Llums de Nadal.  Els establiments rebran rètols i butlletes numerades perquè infants d’entre 6 i 12 anys entrin en un sorteig del que sortiran els 3 nens o nenes que enguany encendran els llums de Nadal del poble. El sorteig s’efectuarà el 25 de novembre i l’encesa es farà el 27 de novembre a les 19h a la plaça de la Font del Lleó amb totes les mesures de control de la Covid-19.

. L’enllumenat de Nadal aquest any s’ampliarà, millorant en quantitat i disseny adaptats a les característiques dels diferents carrers. Alguns eixos comercials que no en tenien i també, al Passeig del Remei i a la rotonda d’entrada est de la C-59 de Caldes.

. La sonorització nadalenca es realitzarà en els eixos comercials de l’Avinguda Pi i Margall, carrer Montserrat i zona del casc antic, amb adaptació de l’horari a la dinamització del comerç per evitar molèsties en hores de baixa afluència de públic i trànsit al carrer. S’ha retirat aquest any de l’Avinguda Josep Fontcuberta per les queixes dels veïns de l’any passat.

. S’impulsa el Marketplace de comerç. Idea sorgida de la taula de comerç del 2019 i que ara s’està treballant de manera conjunta amb els municipis integrants de l’AMERC (Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes, formada pels municipis de Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat) per tenir major repercussió i visualització comercial en un territori ampli i fer créixer el comerç local i de proximitat a través de la presència virtual amb la compra online amb recollida a l’establiment en una primera fase i en una segona, amb el repartiment a domicili o recollida en consignes.  

Els establiments interessats en breu rebran un formulari de l’Ajuntament de Caldes per poder formar part del Marketplace de l’AMERC que es diu “COMPRAPROP” i poder ser presents en el moment del llançament de la plataforma de venda en línia prevista pel mes de desembre.

. Respecte a la campanya de Nadal, la regidora de Turisme, Carme Germà, va informar que atès que no es pot realitzar la tradicional Fira de Nadal d’enguany, s’ha decidit mantenir el repartiment del tradicional Brou de Nadal en col·laboració amb Shop in Caldes i el comerç local. Aquesta proposta s’explicarà en detall el dia 19 de novembre en una roda de premsa.

La propera Taula de comerç per decidir les actuacions de dinamització a realitzar el proper any, s’emplaça a inicis del 2021, amb el nou pressupost participatiu.

 

Darrera actualització: 09.11.2020 | 11:31