3500 alumnes han començat el nou curs als centres d’educació de Caldes

Dilluns, 16 de setembre de 2019 a les 00:00

Les dades provisionals d'inici de curs indiquen que 3500 alumnes ja han començat les classes als centres de Caldes, i que 278 les començaran el dia 18 als CFGS i a l'escola d'adults

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui

Dolors Codina, directora de l'escola El Farell

Josep Busquets, regidor d'Educació 

Els centres escolars calderins compten amb un total de 3778 alumnes matriculats pel curs 2019-2020. D’aquests, 3500 ja van començar les classes el passat dijous 12 de setembre a les escoles bressol, als centres de primària i secundària i als instituts, tant pel que fa a l’ESO com al Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà. La resta, que correspon als 278 alumnes matriculats als Cicles Superior de Grau Superior i a l’Escola d’Adults, començaran les classes el dimecres 18 de setembre. Aquestes són dades provisionals extretes de les matriculacions i estan subjectes a modificacions, especialment en els primers dies de curs, ja poden tenir moviment sobretot pel que fa a l’educació secundària postobligatòria.

Pel que fa a l’ensenyament obligatori, als centres calderins hi ha matriculats 2717 alumnes: 542 a Infantil (2n cicle), 1261 a Primària i 914 a l’ESO. D’aquests, 173 nens i nenes han trepitjat per primera vegada una escola i estant fent P-3 (17 a El Calderí, 38 a El Farell, 48 a l’escola Montbui i 70 a l’Escola Pia), i 225 han començant l’ensenyament secundari (79 a l’institut Manolo Hugué, 56 a l’institut Pic del Vent i 90 a l’Escola Pia).

Pel que fa a l’ensenyament postobligatori, hi ha matriculats 567 alumnes als centres de Caldes, entre Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) i Cicles Fromatius de Grau Superior (CFGS). D’aquests, han començat primer de Batxillerat 158 joves (94 a l’institut Manolo Hugué i 64 a l’Escola Pia), primer de CFGM 81 (30 de Mecanització i 30 d’Administratiu, a l’institut Manolo Hugué, i 21 de Cures i Auxiliar d’Infermeria a l’Escola Pia). Dels 53 joves que cursaran CFGS a Caldes, 30 comencen enguany l’únic cicle superior que en aquests moments s’ofereix a Caldes, el de Programació de la Producció en Fabricació Mecànica, que es fa l’institut Manolo Hugué.

Finalment, pel que fa al primer cicle d’educació infantil, les tres escoles bressol de Caldes acullen 216 infants: 80 El Gegant del Pi, 83 La Lluna i 53 els Peixets. Una de les novetats d’aquest inici de curs es refereix a les escoles bressol, amb l’obertura d’un nou grup per infants nascuts el 2018 a l’EBM La Lluna, que compta ja amb 13 infants.

Obres de manteniment als centres

Tot i que fins a final d’any l’Ajuntament continuarà fent actuacions de millora i manteniment als centres per donar resposta a les seves principals demandes. Pel que fa a les obres que s’han portat a terme aquest estiu, cal destacar els treballs de pintura i paleta a l’Escola El Farell (arranjament del canal, eliminació de la xemeneia, retirada de la teulada i l’ uralita a l’antiga casa dels paletes, arranjament del paviment de formigó, substitució del terratzo dels lavabos de la primera planta, sanejament del terrat de la caseta de manteniment..), treballs de pintura i subministrament i col·locació d’una planxa d’alumini a l’Escola El Calderí, i el subministrament d’un mòdul educatiu i equipament divers a l’Escola Bressol La Lluna.

Aquest dilluns dia 16 al matí, l’alcalde Isidre Pineda i el regidor d’Educació han començat les visites als centres educatius calderins anant a les escoles El Farell, Montbui i El Calderí, i els instituts Pic del Vent i Manolo Hugué, on han visitat les instal·lacions i les aules i han parlat amb la direcció, el professorat i l’alumnat dels centres. El cicle de visites continuarà dilluns 23 de setembre a la tarda a l’Escola d’Adults Municipal El Roure Gros, i acabarà el dimarts 24 amb l’Escola Pia, les escoles bressol municipals El Gegant del Pi i La Lluna, i l’escola bressol Peixets.

També hi ha previst fer una visita a l’Escola Municipal de Música Joan Valls i al Taller d’Art Manolo Hugué.

Darrera actualització: 19.09.2019 | 09:05