Caldes viu un dels carnavals més participatius

Dilluns, 24 de febrer de 2020 a les 00:00

La Rua de Carnaval estrena circuit amb l’exhibició de les comparses a la pista del Bugarai i discorre per Pi i Margall fins a la plaça de la Font del Lleó on es fa la crema del Ninot

Milers de persones, amb disfressa i sense, han sortit al carrer aquest dissabte per gaudir del Carnaval de Caldes i participar de la rua. El poble s’ha omplert amb integrants de grups o comparses, disfresses dins i fora de concurs i molt públic mirant la desfilada, les exhibicions i els balls. En acabar les exhibicions s’ha celebrat una rua que només amb els membres de les comparses ja sumava més de 700 persones. Una rua que enguany ha canviat tant el recorregut com l’ordre dels elements que l’integren, i que ha començat a la pista esportiva del Bugarai amb el ball de les comparses i grups, i ha finalitzat a la plaça de la Font del Lleó amb l’entrega de premis i la crema del Ninot de Carnestoltes.

Premis #Carnaval2020

El premi a la millor comparsa, dotat amb 300€, ha estat per Step by Step by Montse Estrada amb “Els guardians de la terra”.

Les altres comparses guardonades, amb premis de 200€, han estat: Muntanya Russa “Speed Menat”, amb el premi a la més divertida; Cors Contents de Música i Ritme, a la més empoderada; Be(e) Cau de l’A.E. El Pasqualet, a la més sostenible, i Paons Reials de l’Stage, a la més extremada.

El premi a la millor carrossa, dotat també amb 200€, ha estat per Els Pirates de la “Perla de Caldes” de Vioques’s Friends; i el premi a la millor disfressa individual, dotat amb 100€, ha estat per Rick & Mini Monty.

L’entrega de premis s’ha fet en acabar la rua, a la plaça de la Font del Lleó.

Pel que fa als esbroncs, enguany no hi ha hagut concurs, tot i que l’AMPA del Calderí va preparar un Esbroc que el va lleguir a la plaça una alumna de l’escola.

 

La crema de La Dona Blava

La crema tradicional del Rei Carnestoltes, que ha anat  - com sempre - a càrrec del Ball de diables de Caldes, s’ha fet enguany a la plaça de la Font del Lleó.

El ninot de Carnestoltes ha estat representat per un personatge femení de color blau, una dona de cap cultura i de cap raça concreta, amb una balança a cada mà. En el braç més alçat hi duia la representació del que es valora més en el món actual (diners, poder o consumisme) i en el braç més baixat hi duia la representació del que hauríem de valorar més com l’ecologia i el respecte pel planeta.

Com sempre, la idea del Rei del Carnestoles ha estat proposada pel grup d’alumnes d’ESO i Batxillerat del Taller d’Art l’escola, i en la seva construcció hi han participat tots els alumnes del taller, que tenen entre 4 i 7 anys. 

Darrera actualització: 24.02.2020 | 14:49