La fam no fa vacances

Dijous, 27 de juny de 2019 a les 00:00

Ajuntament i entitats que gestionen el Rebost Solidari convoquen una campanya de recollida d’aliments per atendre necessitats de famílies calderines aquest estiu

A Caldes de Montbui es fa una nova crida solidària perquè la ciutadania col·labori en la campanya de recollida d’aliments de l’estiu. Aquesta convocatòria es destina íntegrament a l’atenció de famílies usuàries del Rebost Solidari i es fa més necessària un cop tanquen les escoles i infants del municipi en situació de risc deixen de tenir garantit un àpat diari.

En aquesta crida hi participen l’Ajuntament i les entitats que gestionen el Rebost Solidari (Creu Roja i Càritas Caldes) amb la col·laboració de les Esglésies Evangèliques Paraula Viva i George Lawrence i l’entitat Rotary Club Caldes de Montbui – Cingles de Bertí.

La crida ha estat presentada en roda de premsa aquest dimarts pel regidor de Serveis Socials Pep Busquets, la regidora de Cooperació i Solidaritat Ángeles Llive, i representants d’entitats col·laboradores del Rebost: Josep Pugidomènech de Càritas, Isabel Caballero, vicepresidenta de Creu Roja i Loli Pérez, voluntària, i Joaquim Campistron de Paraula Viva.

Pep Busquets, regidor de Serveis Socials i  Ángeles Llive, regidora de Cooperació i Solidaritat

Josep Puigdomenech, representant de Cáritas Caldes

Joaquim Campistron, representant de l'Església Evangèlica Paraula Viva

Isabel Caballero i Loli Pérez, vicepresidenta i voluntària de Creu Roja Caldes

La recollida d’aliments es farà el divendres 28 i el dissabte 29 de juny, als supermercats i establiments Ametller Origen (Avd. Pi i Margall, 150), Bon Àrea (Avd. Pi i Margall, 150), Caprabo (Avd. Pi i Margall, 183), Coaliment (C/ Montserrrat, 21), Condis (Avd. Pi i Margall, 53), Dia (C/ Lleida, 49-51), El Celler (Avd. Pi i Margall, 37), i Mercadona (C/ Montserrat, 158).

Els aliments demanats són sobretot conserves de peix, llegums cuits, llet, arròs, pasta, oli, tomàquet fregit, i sucre i farina. Pel que fa a d’altres productes, també es demanen xampús i gels de bany i sabor per rentar la roba (líquid).

Persones beneficiàries del Rebost Solidari i aportacions de l’Ajuntament

Durant el 2018, el Rebost Solidari va atendre un total de 154 famílies, que representen 442 persones beneficiàries. Entre els mesos de gener i juny de 2018, va atendre125 famílies, que suposen 370 persones beneficiàries.

Pel que fa al 2019, fins el 25 de juny d’aquest any, el Rebost ha atès 126 famílies, que representen 333 persones beneficiàries.

Per atendre aquesta necessitat, les entitats reben aliments per part del programa europeu Fondo de Ayuda Europea para los Más Necesitados (FEAD i Banc d'aliments, així com a través de les aportacions solidàries. No obstant, aquests aliments no són suficients i s'organitzen dos grans recaptes al municipi a l'any (al desembre i al juny o juliol) per complementar l'entrada d'aliments al Rebost.

L’Ajuntament, a més, fa compres puntuals d’aliments bàsics per incorporar a la cistella productes com llet, carn i peix, i també productes d'higiene personal i de la llar.

L’accés al Rebost Solidari per part de famílies de Caldes de Montbui es fa a través del departament d’Acció Social de l’Ajuntament (tel. 93 865 54 20 – bsocial@caldesdemontbui.cat).


 

Darrera actualització: 27.06.2019 | 19:35