Comença la tercera edició del programa LECXIT a les escoles de Caldes de Montbui

Dijous, 17 de novembre de 2016 a les 11:23

La iniciativa, que té com a objectiu fomentar la comprensió lectora entre els infants, compta aquest curs amb 40 voluntaris entre els que hi ha alumnes d’ESO i Batxillerat

Aquest mes de novembre s’ha donat el tret de sortida a la tercera edició del programa LECXIT a les escoles de Caldes de Montbui. A finals d’octubre es va fer una sessió de formació per als voluntaris i, finalment s’han sumat a la iniciativa 40 voluntaris/mentors repartits entre les escoles d’infantil i primària de la vila termal que ajudaran a 40 infants a adquirir el gust per la lectura.

La primera trobada a les escoles, a inicis de novembre, ha servit per fer les presentacions del voluntari/mentor amb l’infant a qui tutoritzarà i s’ha fet d’una manera amena i divertida per tal d’afavorir que es coneguin i intercanviïn primeres impressions.

Aquest curs, i com a novetat destacada, alumnes de 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat de l’Escola Pia i de l’Institut Manolo Hugué participen formalment com a voluntaris del programa LECXIT.

LECXIT, lectura i èxit
LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill, la Fundació ”la Caixa” i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

A Caldes s'ha materialitzat gràcies al treball conjunt d'escoles de primària, AMPAs, Biblioteca de Caldes i Ajuntament, amb la coordinació del Punt de Voluntariat per tal de fer la crida i les inscripcions dels voluntaris.

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada. Tenir en compte algunes actituds com l’escolta activa, la cooperació, donar suport en les demandes i necessitats de l’infant, fer l’esforç per entendre i contextualitzar algunes reaccions o comportaments, tenir paciència i constància.

Horari de l’activitat a les escoles:
Escola El Calderí: dimarts o dimecres, de 16.30 h a 17.30 h
Escola El Farell: dimarts, de 16.30 h a 17.30 h
Escola Pia: dimarts o dijous, de 17 h a 18 h
Escola Montbui: dimarts, de 16.30 h a 17.30 h

Si voleu més informació: Punt de Voluntariat (participacio@caldesdemontbui.cat) tel. 93 865 56 56 o 93 115 09 47; Secretaries de les escoles: Escola El Calderí, tel. 93 862 77 30; Escola El Farell,tel. 93 865 03 73; Escola Montbui, tel. 93 865 08 33; Escola Pia, tel. 93 865 03 33.

Darrera actualització: 17.11.2016 | 11:28