El projecte de la nova plaça de la Font del Lleó incorpora les aportacions de la ciutadania

Dimarts, 15 de novembre de 2016 a les 12:15

El projecte de reurbanització de la plaça de la Font del Lleó, presentat aquest dilluns, dissenya un espai accessible, preparat per les activitats culturals, que conserva l’essència patrimonial i destaca la singularitat de l’aigua termal

Aquest dilluns 14 de novembre al vespre, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Caldes de Montbui ha estat l’escenari de la sessió de retorn del procés participatiu pel projecte de la futura plaça de la Font del Lleó. El regidor d’Espais Públics Jaume Mauri, el regidor de Participació ciutadana Isidre Pineda, i l’equip tècnic encarregat de la redacció del projecte han presentat a la ciutadania el projecte de reurbanització d’aquest espai central i emblemàtic de la vila termal.

El projecte ha recollit les propostes sorgides del procés participatiu. D’aquesta manera, la proposta per a la nova plaça de la Font del Lleó preveu, entre d’altres, la conservació de la llamborda (incloent la llamborda original), la creació d’una única plaça en un únic pla (amb àrees diferenciades gràcies al paviment), la incorporació de vegetació per a la creació d’espais d’ombra, la conservació del fanal i la potenciació de la presència de l’aigua termal.

Tal com ha destacat el regidor Isidre Pineda, el projecte dissenya una plaça el més llisa i accessible possible, preparada per a les nombroses activitats culturals que s’hi realitzen, que conserva l’essència patrimonial i on hi destaca la singularitat de l’aigua termal.

Un cop feta la presentació del projecte, el públic ha pogut fer preguntes i noves propostes. Fins el dia 21 de novembre es podran fer noves aportacions al projecte de reurbanització de la plaça a través de la Regidoria d’Espais Públics. Posteriorment, l’equip tècnic redactarà el projecte executiu de l’obra i, un cop aquest estigui aprovat, encara hi haurà un nou període d’exposició pública i de presentació d’al•legacions previ a la seva aprovació definitiva.

Un projecte participatiu
El disseny de la que serà la futura plaça de la Font del Lleó és el resultat un procés participatiu obert a la ciutadania. El passat mes de setembre més de 50 persones van reflexionar a l’Espai Can Rius sobre el futur urbanístic d’aquest espai emblemàtic en representació de veïns i veïnes, associacions, grups polítics i a títol individual. El resultat d’aquest procés de reflexió ciutadana s’ha incorporat al projecte que aquest dilluns 14 de novembre s’ha presentat públicament.

Més informació a: http://www.caldesdemontbui.cat/placafontlleo 

 

Darrera actualització: 15.11.2016 | 12:17