Visites guiades i activitats infantils per a la descoberta de Sant Sebastià de Montmajor

Dimecres, 21 de setembre de 2016 a les 07:46

El Museu Thermalia i GestArt ofereixen recorreguts guiats per la pedania de Sant Sebastià de Montmajor, espai de gran riquesa patrimonial i paisatgística situat a la vessant nord del Farell

A les visites guiades pels elements patrimonials i turístics més singulars que fa el Museu i Oficina de Turisme Thermalia s'afegeixen ara recorreguts guiats per Sant Sebastià de Montmajor.

Aquest és un projecte que el Museu ha tingut sempre en ment i que ara serà possible gràcies a la col·laboració amb l'empresa GestArt, que dirigeixen Anna Vila i Anna Stella.

Per valorar l'interès per la proposta s'organitzen tres primeres visites gratuïtes i per a les quals no caldrà fer reserva, els dies 24 de setembre, 15 d'octubre i 19 de novembre. Per assistir-hi, només caldrà estar a les 12 h a Sant Sebastià de Montmajor.

A més de les visites guiades, GestArt també oferirà un programa adreçat a infants de primària. El programa infantil inclou les activitats “Descobrim Sant Sebastià de Montmajor: Colors, imatges i emocions” i “Descobrim Sant Sebastià de Montmajor: ABC Memory medieval” i tindran lloc els caps de setmana.

El regidor, Isidre Pineda, la directora de Thermalia, Anna Monleon, i les representants de GestArt, Anna Vila i Anna Stella, han presentat el projecte aquest dijous, 15 de setembre.

www.thermalia.cat
www.gestartgestio.com

GestArt
GestArt organitza programes de visites guiades, activitats educatives, conferències, publicacions digitals i projectes expositius col·laborant amb companys de professió especialitzats en l’obra o en el context artístic en concret. D’aquesta manera treballen per oferir entreteniment i divulgació del patrimoni i procuren que es facin de manera rigorosa, creant visites de qualitat que transmetin la passió per l’art.

D'altra banda, la directora Anna Vila, és descendent del pintor Vila Arrufat, autor de les pintures al fresc de l'església romànica de Sant Sebastià de Montmajor que daten del 1950. En relació a aquesta obra concreta de l'artista, Anna Vila va ser també comissària de l’exposició organitzada l'any 2013 pel Museu Thermalia, va fer visites a l’església organitzades per Catalonia Sacra l’any 2014 i va publicar un article parlant de les mateixes pintures a la revista Taüll.

Sant Sebastià de Montmajor
És un nucli petit de població situat a 12 km de Caldes de Montbui, a la vessant nord del Farell, encerclat per muntanyes. La vall de Sant Sebastià conserva tot l’encant de la naturalesa, encara s’hi pot trobar aquella sensació de solitud i de pau. En aquest paratge trobem la bellíssima església romànica del segle XI perfectament conservada. A l’interior, podem admirar-hi les pintures al fresc d’Antoni Vila Arrufat fetes entre 1945 i 1950.
L’església és d’una sola nau amb transsepte que dóna a la planta la forma de creu llatina. La planta té, pel costat de llevant, una capçalera triabsidal, en la que l’absis del centre és de planta quadrada i els dos laterals de planta semicircular. A l’extrem de migdia del transsepte hi ha un altre absis, també de planta semicircular. L’absis central, presenta com a particularitat les tres façanes decorades. Hi destaca la presència d’un petit campanar de torre prismàtica de planta quadrangular, amb dos pisos de finestres a cada cara. (Font www.thermalia.cat).

 

Darrera actualització: 21.09.2016 | 07:54