Cloenda de la segona edició del programa de voluntariat amb infants LECXIT

Divendres, 29 d'abril de 2016 a les 10:06

Mentors, infants, famílies i centres celebren la cloenda de la segona edició del LECXIT fent una demostració de l'habilitat lectora adquirida al llarg del curs a càrrec dels més petits

El programa LECXIT clou amb una trobada de tots els agents que han participat en la segona edició, celebrada entre novembre de 2015 i abril de 2016. Un alumne de cada escola ha col·laborat en la lectura del poema «Llibre», de Joana Raspall i, tot seguit, diferents participants han compartit les experiències i les valoracions fetes per part dels infants, els voluntaris/mentors i els organitzadors.

L'acte, que ha comptat amb l'assistència de la regidora d'Educació, Roser Guiteras, i de Josep Vila, Assessor LIC, ha acabat amb el lliurament de diplomes a tots els participants.

La segona edició ha estat més llarga que la primera perquè es va detectar que el programa requeria una major durada per a una major eficàcia. A més, al febrer els voluntaris van fer una formació específica per ampliar coneixements i compartir experiències i la Biblioteca s'ha implicat organitzant uns tallers de lectura amb infants i voluntaris que han servit per reforçar el programa.

El LECXIT 2015/2016 ha comptat amb uns 46 voluntaris, 12 dels quals provenen de l'Institut Manolo Hugué (la xifra ha anat oscil·lant durant el curs). Aproximadament:

12 a l'Escola El Calderí
9 a l'Escoal El Farell
10 l'Escola Montbui
15 a l'Escola Pia

A Caldes de Montbui s'han organitzat dues edicions del programa LECXIT, un projecte pel foment de la comprensió lectora entres els infants per garantir un major èxit acadèmic.

Voleu ser voluntaris del LECXIT?
El Punt de Voluntariat ha fet ja la crida per posar en marxa la tercera edició, atès la bona acceptació i els bons resultats que aquest programa està tenint en el municipi. Si esteu interessats en aquest programa us podeu adreçar a: Punt de Voluntariat, participacio@caldesdemontbui.cat - tel. 93 865 56 56 o 93 115 09 47; Escola El Calderí, tel. 93 866 52 27; Escola El Farell, tel. 93 865 03 73; Escola Montbui, tel. 93 865 08 33; Escola Pia, tel. 93 865 03 33.

LECXIT, lectura i èxit
LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill, la Fundació ”la Caixa” i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa. A Caldes s'ha materialitzat gràcies al treball conjunt d'escoles de primària, AMPAs, Biblioteca de Caldes i Ajuntament, amb la coordinació del Punt de Voluntariat per tal de fer la crida i les inscripcions dels voluntaris.

 

 

Darrera actualització: 03.05.2016 | 08:42