Caldes promou l'ús de programari lliure en l'àmbit educatiu

Dimecres, 10 de febrer de 2016 a les 09:17

Uns 35 docents vallesans es troben avui a Les Cases dels Mestres per conèixer la plataforma educativa en programari lliure anomenada Linkat

Uns 35 docents de centres vallesans han participat en la sessió formativa sobre plataforma educativa en programari lliure anomenada Linkat, celebrada a Les Cases dels Mestres

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux (programari lliure i gratuït) que ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Per donar a conèixer l'eina, el Centre de Recursos Pedagògics del Departament i l'Ajuntament de Caldes de Montbui han organitzat una acció formativa a càrrec de Joan de Gràcia, que va tenir lloc ahir, a les Cases dels Mestres. A la sessió van assistir 35 professionals de centres docents calderins i de municipis propers.

Aquesta sessió és una més de les accions de l'Ajuntament de Caldes de Montbui per al foment del programari lliure, pels avantatges que la seva utilització comporta i dels quals se'n beneficia administració i població.

Tant la Linkat 14.04 original com la nova versió lleugera ofereixen gratuïtament un ampli ventall de programari lliure en català que permet als centres educatius, i també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...,i una extensa selecció d'aplicacions educatives. La versió lleugera incorpora també perfils específics per a Educació Infantil, Primària i Secundària.

La Linkat 14.04 lleugera permet allargar la vida útil dels ordinadors que tenen pocs recursos o bé que funcionen amb sistemes operatius que ja no tenen suport oficial per part del fabricant. Aquesta versió lleugera permet donar una segona vida a aquests dispositius, oferint-los un sistema operatiu més ràpid, més segur, sense virus, actualitzat periòdicament, sense cap cost per llicències d'ús i compatible amb el programari més recent. (Font: http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/P%C3%A0gina_principal)

Darrera actualització: 10.02.2016 | 09:17

Imatges