7.724 € per a la campanya de suport a refugiats sirians

Dijous, 5 de novembre de 2015 a les 12:13

L'Ajuntament ha aprovat aquesta setmana l'aportació de 7.724 a la campanya del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament destinada a l'atenció de persones refugiades del conflicte a Síria

L'aportació econòmica aprovada pel govern és un dels compromisos municipals que es van acordar durant la Taula de Cooperació local celebrada el passat setembre. La donació és també una resposta a la crida feta pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament qui, de manera coordinada amb les institucions catalanes i la ciutadania, i d’acord amb les necessitats identificades i peticions realitzades, ha dissenyat una campanya centrada en cinc eixos d'actuació: assistència en les rutes de fugida, suport als municipis de la ruta, planificació i gestió de l’acollida acollida a Catalunya i educació per al desenvolupament i sensibilització (més informació http://monlocalrefugiats.weebly.com/).

En paral·lel a aquest acord municipal, el municipi s'ha mobilitzat en altres sentits. En primer lloc, el Ple del passat setembre va aprovar, amb la unanimitat dels grups, donar suport a les persones refugiades víctimes dels conflictes armats, com ara la guerra civil de Síria.

En segon lloc la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans va acordar la creació d'un grup de treball específic per gestionar una possible acollida que ja s'ha reunit a l'octubre i que es tornarà a reunir el proper 12 de novembre. El grup de treball ha rebut l'encàrrec d'elaborar un protocol municipal d'acollida de refugiats de guerra i una campanya de sensibilització sobre el fet adreçada a la ciutadania calderina.

Darrera actualització: 05.11.2015 | 12:52