Vuit dies de Festa Major. Caldesbull!

Divendres, 9 d'octubre de 2015 a les 08:53

Del 9 al 13 i del 16 al 18 d'octubre és Festa Major a Caldes de Montbui. Marcel Gros, l'Orquestra Plateria, Rampalion, Green Valey, David Guapo i Blaumut són alguns dels convidats a l'edició d'enguany

La Festa Major calderina arriba inflada de dies i activitats. En total, el programa inclou cinc dies de FM i tres dies de Capvuitada, farcit de propostes de les colles tradicionals i les entitats i arrodonit amb les programacions de les nits d'envelat i del parc de l'Estació.

Tot sobre #FMCaldesbull a http://festamajor.caldesdemontbui.cat

Facebook: http://www.facebook.com/ajuntamentcaldesdemontbui

Twitter: http://twitter.com/AjCaldesMontbui

Instagram: @ajcaldesdemontbui


Brindis i presentació del cartell «La festa de tothom»
La Festa Major calderina ha començat amb el tradicional brindis de col·laboradors que es fa a l'Espai Can Rius cada any. Hi assisteix el patrocinador (L'Electra), els promotors (CAESA, Sagalés, Termes Victòria, Relats, JC So i Llum, Cambridge School, SUFI Valoriza, Josep Muntal, Camping el Pasqualet, Farmàcia Codina i Pastes Sanmartí), l'alcalde Jordi Solé, el regidor de Cultura, Isidre Pineda, i altres membres del consistori. Les aportacions de patrocinadors i col·laboradors han permès sumar 12.850 € al pressupost de la festa, 400€ més que l'any passat.

El brindis és també l'espai en el qual es presenta davant els mitjans de comunicació el programa i el cartell de la festa, per això ha comptat amb l'assistència de la guanyadora del Concurs del cartell de FM 2015, la granollerina Núria Corbera, per la seva proposta titulada «La festa de tothom».

Aniversaris i homenatges
Coincidint amb la festa de 2015 coincideixen importants efemèrides d'entitats de la vila. La més sonada són els 150 anys del Centre Democràtic i Progressista, motiu pel qual El Centre s'encarregarà de la programació del parc de l'Estació, un dels dos grans centres neuràlgics de les nits i les propostes musicals.

L'Escola Municipal de Música Joan Valls clou la commemoració dels 40 anys iniciada durant la FM14 amb un concert de l'Orquestra i el Cor del 40 aniversari, que tindrà lloc el 17 d'octubre a l'Església de Santa Maria amb alumnes, ex alumnes i membres de la Coral Guisla.

Ràdio Caldes commemora els 35 anys i ho fa homenatjant la figura de Gato Pérez (Buenos Aires, 11 d'abril de 1951 - Caldes de Montbui 18 d'octubre de 1990) de la mort del quals se'n compleixen 25 anys. L'homenatge inclou un tertúlia, una exposició i una visita a l'envelat de l'Orquestra Plateria, qui ha versionat diferents cançons del Gato Pérez i amb la qual el cantant va mantenir una estreta relació. 

I el Grup Escènic el Casino celebra 30 anys fent el que han fet sempre: teatre. En aquesta ocasió presenten Panorama des del pont, d’Arthur Miller, el diumenge de Festa Major.

Museus i exposicions
Entre la multitud d'exposicions que es presenten per FM, destaca la mostra «Antoni Calonge. Deliri Gràfic» (del 10 d'octubre al 10 de gener). Gràcies al Museu Thermalia la vila podrà gaudir de molta obra, també obra inèdita, del dibuixant de còmics calderí. (www.thermalia.cat)

Antoni Calonge Fontcuberta, Caldes de Montbui, 1956-Barcelona, 1988). Dibuixant de còmic. Fou un dels col·laboradors habituals de la revista El Víbora entre 1981-88. L'exposició mostra alguns dels seus dibuixos apareguts a la revista El Víbora, dibuixos publicats a la col·lecció Delirio Gráfico (Ed. La Cúpula, 1983), el seu procés de treball i diversos olis sobre tela i sobre paper. L'exposició ha estat comissariada per la galerista Francesc Mestre i Ferran Vidal artista i col·leccionista d'Antoni Calonge

Thermalia també és la font d'una altra novetat de FM: les visites teatralitzades a la casa pairal Museu Delger. Les han anomenat «Pel forat del pany: les veus del Delger» i es basen en la vida dels darrers habitants de la casa. Aquestes visites amb personatges i teatralitzades comencen amb quatre passis per Capvuitada i la intenció és donar continuïtat a aquest opció per a la descoberta del Museu Delger.

Recordeu que, com és habitual, aquests dies també s'inauguren l'Exposició virtual del Taller d'Art Municipal Manolo Hugué (www.caldesmusart.cat) i l'Exposició col·lectiva d'artistes locals que cada any acull la Sala Delger.

Finalment, del programa d'exposicions d'enguany destaca també la d'escultures de Jordi Martín Clerch, que es podrà veure del 18 d'octubre al 6 de novembre a les places Font del Lleó i Can Rius.

La veu dels joves
Aquesta FM incorpora tres activitats organitzades des del Nervi Jove, els pressupostos participatius gestionats des de la població jove de la vila. Fruit de les propostes que es van presentar durant aquest dies hi haurà una Competició d'Skate (l'11 d'octubre) un Escenari Jove (el 12 d'octubre) i una Lan Party al Toc (el 17 d'octubre).

FM amb pobles germans
Durant la Festa Major visitaran Caldes delegacions dels dos pobles germans Taunusstein (Alemanya) i Sanit Paul Les Dax (França).

Una comitiva d'uns 30 germans alemanys, amb el Cercle d'Amics de Taunusstein, organitzaran l'Oktoberfest, el dilluns 12 d'octubre, a l'Envelat, amb una mostra de productes típics alemanys.

I uns 40 germans francesos, junt amb l'entitat Amics d'Europa, inclouen al programa actuacions, tallers i cercaviles amb el grup folklòric tradicional Lous Gouyats de l'Adou, que tindran lloc per Capvuitada.

Darrera actualització: 09.10.2015 | 13:59