LECXIT ja ha conquerit l'entusiasme dels adults, ara és el torn dels infants

Dimarts, 3 de febrer de 2015 a les 09:19

Prop de 60 persones participen en la formació adreçada als adults que duran a terme el programa LECXIT a Caldes, una acció que relaciona la comprensió lectora entre els infants amb l'èxit educatiu

La regidora d'Educació i Formació Permanent, Roser Guiteras, ha obert la sessió informativa amb la qual comença el programa LECXIT a Caldes de Montbui. Aquesta primera presa de contacte ha estat un èxit i ha comptat amb la participació d'unes 60 persones interessades en acompanyar l'infant en la millora de la comprensió lectora, entesa com una eina per aconseguir l'èxit educatiu dels més petits.

La sessió ha tingut lloc a Les Cases dels Mestres, a càrrec de Marta Roig, diplomada en Biblioteconomia i Documentació, màster en Biblioteques Escolars i Promoció de la Lectura, especialitzada en la promoció de la lectura en les biblioteques escolars i coordinadora de projectes, formadora i assessora en aquests àmbits. Roig ha s'ha adreçat als voluntaris amb l'entusiasme que pertoca a qui inicia un recorregut per facilitar les etapes d'aprenentatge dels infants. I els voluntaris s'han afegit de seguida a l'esperit de col·laboració i d'atenció a les necessitats de l'infant que caracteritza aquest projecte. Ara toca transformar els coneixements i la bona voluntat en sessions de lectura gaudides i de profit per a petits i grans.

Un cop feta la formació, els voluntaris començaran a treballar amb els infants aquest febrer. Les sessions tindran lloc a les tardes, com a activitats extraescolars, i s'adrecen preferentment a alumnes de 4rt a 6è de primària (tot i que no està tancat a cap estudiant de qualsevol edat).

LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill, la Fundació ”la Caixa” i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa. A Caldes s'ha materialitzat gràcies al treball conjunt d'escoles de primària, AMPAs, Biblioteca de Caldes i Ajuntament, amb la coordinació del Punt de Voluntariat per tal de fer la crida i les inscripcions dels voluntaris.

Voleu participar en el programa LECXIT?
Si esteu interessats us podeu adreçar a la Secretaria de les escoles o al Punt de Voluntariat (participacio@caldesdemontbui.cat) Punt de Voluntariat, tel. 93 865 56 56 o 93 115 09 47; Escola El Calderí, tel. 93 866 52 27; Escola El Farell,tel. 93 865 03 73; Escola Montbui, tel. 93 865 08 33; Escola Pia, tel. 93 865 03 33.

Webs d'interès
http://www.lectura.cat
http://www.martaroig.com

Darrera actualització: 03.02.2015 | 09:32