17 comparses i grups participen a la Rua de Carnaval

Divendres, 21 de febrer de 2020 a les 13:00

600 persones formen part de les 13 comparses, 3 grups i 1 individual que s'han inscrit a la Rua de Carnaval que enguany estrena recorregut i que comença al Bugarai i acaba a la plaça de la Font del Lleó

La celebració del Carnaval a Caldes es preveu que comenci a les 17 h a la Pista Esportiva del Bugarai on les comparses faran el ball inicial abans de sortir a la Rua, permetent així que el jurat pugui veure els balls complerts i valorar-los en la seva totalitat per puntuar-los.

Comparses i grups inscrits al concurs

Les comparses que participen al concurs són 13: Step by Step by Montse Estrada, amb «Els guardians de la terra»; Los Masclados, amb «La iaia no ens deixa menjar»; AMPA El Farell, amb «L’Univers del Farell»; Speed Menat, amb «Muntanya Russa Speed Menat»; Música i Ritme, amb «Cors Contents»; The Ravens, amb «Black Metal»; A.E. El Pasqualet, amb «Be(e) Cau»; El Montstre dels Colors; Els ninos, amb «Led»; Cazafantasmas; Stage, amb «Els Paons Reials de l’Stage»; Escola El Calderí, amb «L’Hort del Calderí»; i Vioque’s Friends, amb «Els Pirates de La Perla de Caldes».

Pel que fa als grups, n’hi ha 3: Pitufamily; Rick & Mini Morty; i Carnestolokos, amb «Hippieland».

Finalment, també hi ha una disfressa individual inscrita. Es tracta de Desperkutis amb «Home casat, home espatllat».

Un cop fets tots els balls, la Rua sortirà del parc cap a les 18 h aproximadament i travessarà tot el municipi fins arribar a la plaça de la Font del Lleó, passant pels carrers Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig , Avinguda Pi i Maragall, Carrer Major, i Carrer Bellit.

Es preveu que la Rua arribi a la plaça de la Font del Lleó cap a les 19:30 h, on hi haurà xocolata calenta per tothom. Un cop aquí, es farà el lliurament dels 6 premis: 1 premi especial de 300€ a la millor comparsa de Carnestoltes, 5 premis de 200€ a les millors comparses en diferents categories segons el jurat, i 1 premi de 100€ a la millor disfressa individual o per parella.

La crema del Rei Carnestoltes es farà a la plaça de la Font del Lleó

El ninot de Carnestoltes d’enguany està representat per un personatge femení de color blau, una dona que no és de cap cultura ni de cap raça en concret... d’aquí que sigui blava. Porta una mena de balança a cada mà i té un braç més alçat que l’altra. En el braç que té alçat hi ha la representació del que es valora més en el món actual: diners, poder o consumisme. A la mà que te més baixa hi ha una representació del que hauríem de valorar més com l’ecologia i el respecte pel planeta.

La idea del Rei del Carnestoles d’enguany ha estat proposada pel grup d’alumnes d’ESO i Batxillerat del Taller d’Art l’escola, però en la seva construcció hi han participat tots els alumnes del taller, que tenen entre 4 i 7 anys.

El Rei de Carnestoltes serà, com cada any, cremat a la foguera, però en un nou emplaçament, ja que enguany la foguera es muntarà a la plaça de la Font del Lleó, on es tancarà la festa que haurà començat tres hores abans al parc del Bugarai, on abans s’acabava la rua.

La crema tradicional del Rei Carnestoltes anirà, com sempre, a càrrec del Ball de diables de Caldes.

El programa de la festa i el nou recorregut de la grua es pot consultar a http://carnestoltes.caldesdemontbui.cat

Darrera actualització: 21.02.2020 | 13:39