Telèfons d’emergències de la Generalitat de Catalunya: Quan trucar al 061, 112 o 012 ?

Dilluns, 16 de març de 2020 a les 11:18

La Generalitat de Catalunya disposa dels telèfons d’emergències: 061 per urgències per coronavirus i sanitàries; el 112 per emergències que requereixen intervenció de bombers, policies,etc; i el 012 per consultes generals. Es recomana utilitzar de forma responsable els recursos sanitaris.

El primer que cal tenir en compte és que una urgència és una necessitat mèdica immediata i una emergència és una situació que posa en risc la vida de la persona.

El 061 CatSalut Respon, està orientat a resoldre dubtes, consultes o problemes de salut que no siguin una emergència. Davant d'una urgència mèdica, té també capacitat per activar un metge a domicili o, en cas que sigui necessari, una ambulància o helicòpter medicalitzat.

El 112 és el número de referència per resoldre situacions d'emergència que requereixen intervenció immediata de bombers, policies i professionals sanitaris. El 112, és per tant, l'opció més adient davant de situacions com ara robatoris, accidents, agressions, incendis i també emergències mèdiques.

El 012 ofereix atenció i informació general dels serveis i actuacions de la Generalitat de Catalunya i suport en la realització de tràmits en línia. 

 

La Generalitat recomana utilitzar de forma responsable els recursos sanitaris.

 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@salutcat

#Coronavirus

#COVID19

#quedatacasa

Darrera actualització: 08.04.2020 | 10:28