Comunicat d’activació del VENTCAT en fase d’alerta

Dijous, 12 de desembre de 2019 a les 13:23

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha emès un comunicat mitjançant el qual s’activa el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya en fase d’alerta, en base a les previsions meteorològiques, fins dissabte al matí.

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d'alerta.

 

En aquests moments la zona de principal afectació se situa al centre de Catalunya entre el Barcelonès, el Baix Camp i el Bages. A partir del migdia el vent s'intensificarà i al vespre afectarà a tot el territori.

El moment de màxima intensitat es preveu que sigui demà divendres entre les 9 del matí i les 3 de la tarda a qualsevol punt de Catalunya, especialment al litoral i prelitoral central,Catalunya central i Prepirineu i Pirineu Occidental, on es poden superar els 108 km/h i al Pirineu els 126 km/h. En aquest darrer territori es pot produir el fenomen del torb.

L'episodi continuarà al llarg de tota la nit i fins dissabte al matí atenuant-se progressivament.

El vent és component Oest i la distribució geogràfica és extensa i general el mati i migdia del divendres.

 

També podeu consultar les actuacions d’autoprotecció per a la població a : http://interior.gencat.cat/ventades

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@emergenciescat

#protecciocivil

Policia Local

Instagram: @PoliciaCaldesMo

 

Darrera actualització: 12.12.2019 | 13:24