Exposició " COCRE a dues mans"

Divendres, 17 de gener de 2020 a les 18.00 h

COCREA a dues mans:
Procés dialògic, a través de l'art, entre dotze persones amb discapacitat intel·lectual i/o diagnòstic en salut mental i dotze il·lustradors.

Aquest procés comença en el si de la Fundació tutelar Família i Societat, amb marc d'actuació al Vallès Occidental i Oriental i destinada a l'acompanyament i protecció de les persones amb discapacitat intel·lectual i /o diagnòstic en salut mental.
Des de la mateixa inquietud del grup i el desig de poder-se mostrar com a persones capaces, a través de la seva força creativa, comencen a confeccionar un calendari solidari 2020 utilitzant tècniques com el grafit, el carbonet i les taques de cafè. Travessa la idea de poder buscar sinergies amb dotze persones vinculades al món artístic, capaces de crear un diàleg i donar suport al principal somni del grup: promoure la diversitat, com a part de la riquesa i llegat social. Algunes d’elles viuen a Caldes de Montbui, Palau Solità i Plegamans, Granollers, Cardedeu...

De mica en mica, el procés comença a fer-se extensiu i el mateix grup promotor comencen a desvetllar la possibilitat de poder apropar a la ciutadania les dotze il·lustracions compartides. Perseguint l'objectiu de trencar les estigmatitzacions que solen dotar de significat a les persones amb discapacitat intel·lectual i/o diagnòstic en salut mental. Tot desconstruint els vells significats que menystenen, humilien, rebaixen i danyen a aquest col·lectiu i els entrebanca la possibilitat de poder emplaçar-se dins una societat que es contextualitzi en la riquesa de la diversitat. Per tant, dins aquest procés i des de la comunitat, volen traçar significats positius, transformadors, inclusius per a dignificar-los i copsar-los com a ciutadania de ple dret i amb capacitats artístiques.
 

Cooperativa 70

C. de Font i Boet 7 - 8140 Caldes de Montbui
Nom de contacte: Cristina Sánchez Rocabert
Telèfon: 938654530
Adreça electrònica: coop70@cooperativa70.coop
Lloc web: www.cooperativa70.coop
Horari:  
Darrera actualització: 20.12.2019 | 11:29