L’Ajuntament amplia en 10 hores l’horari d’atenció ciutadana

Dimarts, 15 de gener de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament comença l’any millorant l’atenció ciutadana amb més hores de registre, afegint atenció específica a la gent gran i convertint-se en una unitat de registre idCAT, entre altres

David Través, regidor de Govern Obert

Josep Ramon Marañés, regidor de Recursos Humans

Pilar Aznar, regidora de Gent Gran

L’atenció ciutadana municipal millora aquest any 2019 gràcies a una distribució més eficient del temps del personal i tot i la recent recuperació de les 35 hores de jornada laboral dels treballadors i treballadores de l’administració local.

Les millores es vehiculen a través de quatre vies: més hores de registre a les tardes, més opcions de concertar hores amb el personal tècnic a les tardes, atenció específica a la gent gran i la incorporació d’operadors que poden emetre certificats idCAT a la població.

Tot plegat ha estat presentat en roda de premsa a càrrec dels regidors Josep Ramón Marañés, Recursos Humans, David Través, Govern Obert, i Pilar Aznar, Gent Gran.

 Més hores de registre

Des del 14 de gener, l’horari de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) és de dilluns a divendres de 8 a 14 h i de 16 a 19.30 h; dissabtes de 10 a 13 h.

Amb aquest canvi, l’Ajuntament passa d’obrir dues tardes a la setmana a obrir totes les tardes dels dies laborables. Manté, l’obertura els dissabtes al matí, però amb una hora menys, atesa la poca afluència d’usuraris que té l’oficina en aquest horari.

El nou horari suposa passar de 40,5 a 50,5 hores d’atenció a l’OAC.

Demanar hora amb el personal tècnic municipal

Al www.caldesdemontbui.cat s’ha incorporat el tràmit Cita amb un/a tècnic/a municipal. Via els correus electrònics indicats podeu contactar amb el tècnic i concertar una hora de visita segons l’horari que indica el tràmit i que, en tots els casos, incorpora horari de tardes.

Els mateixos correus electrònics els podeu utilitzar per fer consultes telemàtiques.

Veieu el tràmit: http://www.caldesdemontbui.cat/serveis-i-tramits/tramits/cita-amb-una-tecnica-municipal.html.   

Atenció a la Gent Gran

El punt de torn de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania ha incorporat una opció específica amb el títol “Gent Gran” i una persona que s’especialitza en les tramitacions i peticions d’informació que faci aquest sector de població.

Aquesta mesura dona resposta a una petició expressada pel grup ciutadà que està treballant en el projecte de participació ciutadana anomenat “Ciutats amigues de la Gent Gran”, que té per objectiu fer de Caldes de Montbui una vila més amable i més sensible amb les necessitats específiques de la seva població.

 Certificats digitals idCAT

L’Ajuntament és una Entitat de registre idCAT gràcies a la formació com a operadors idCAT que ha rebut el personal de l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Per això, podeu tramitar la sol·licitud del certificat en l'horari de matins de l'OAC (de dilluns a divendres, de 8 a 14 h). La tramitació l’ha de fer la persona interessada, aportant el DNI i de manera presencial. El certificat s’emet de manera immediata.

Més informació sobre aquest certificat digital: https://www.idcat.cat/idcat/ciutada/menu.do

 

Contacte OAC

Oficina d’Atenció a la Ciutadania: pl. de la Font del Lleó, 11 – T. 93 865 56 56 – A/e. caldesm@caldesdemontbui.cat

Darrera actualització: 17.01.2019 | 12:44