Informació sobre la prestació dels serveis essencials als Jutjats de Pau

Dilluns, 6 d'abril de 2020 a les 14:27

La prestació del servei essencial per a l’expedició de les llicències d’enterrament es prestarà de 9 h a 14 h a través del telèfon de contacte 673 39 80 91. En horari de tarda i caps de setmana cal adreçar-se al Jutjat de Guàrdia de Granollers 93 693 45 30

La Instrucció  1/2020, de 15 de març, de la Secretaria de Relacions amb l’Administració de Justícia, i de la Secretaria General de Treball, Afers Socials i Famílies, sobre mesures preventives i organitzatives adreçades al personal al servei de l’Administració de Justícia a Catalunya davant l’impacte del SARS-CoV-2 i de mesures específiques a l’àmbit de les conciliacions administratives laborals, estableix en el seu punt 6 els serveis essencials relatius a la prestació del servei públic d’Administració de Justícia i determina les dotacions de personal que els hauran de prestar. En concret, s’estableix una dotació d’1 funcionari/ària de qualsevol cos per als Jutjats de Pau (inclusiu per actuacions de registre civil establertes a la Instrucció 1/2020:

Expedició de llicències d’enterrament

Matrimonis en risc de mort (article 52 del codi civil)

Inscripcions de naixement en termini peremptori

El Ministeri de Justícia ha establert un protocol d’actuació en matèria de Registre Civil que incideix, respecte dels Jutjats de Pau, que en general la prestació del servei essencial per a l’expedició de les llicències d’enterrament a càrrec d’aquests òrgans es pot prestar mitjançant la modalitat de disponibilitat que no implica la presència física del personal del jutjat de pau.

Aquest protocol incideix en el fet que ha de constar en un lloc visible al públic un telèfon de contacte per tal de garantir que la petició es pugui satisfer en el menor temps possible. Pel que fa a expedicions en horari de tarda o durant el cap de setmana, el protocol estableix la possibilitat d’adreçar-se directament al Jutjat de guàrdia que la pot expedir i posteriorment es practicaria la inscripció d’acord amb el procediment establert.

En el cas de Caldes de Montbui, per tramitar els serveis essencials abans esmentats, les persones interessades poden contactar amb el Registre Civil, de 9 h a 14 h, trucant al número de telèfon 673 39 80 91. Pel que fa a expedicions en horari de tarda, les persones interessades poden adreçar-se al Jutjat de Guàrdia de Granollers trucant al número de telèfon 93 693 45 30

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@salutcat

#Coronavirus

#COVID19

#quedatacasa

#JoActuo


 

Darrera actualització: 06.04.2020 | 14:38