Com a document del mes d’octubre, l’Arxiu Municipal presenta el diari més antic publicat a Caldes que conserva

Dimarts, 1 d'octubre de 2019 a les 00:00

Aquest mes, l'arxiu presenta la portada del núm. 8 del diari quinzenal "El Caldense" corresponent al 15 de març de 1887, la publicació periòdica més antiga publicada a Caldes que conserva l'Arxiu Municipal

«El Caldense» va ser una publicació quinzenal redactada en castellà dirigida per Joaquim Puig y Riera i la seva redacció estava al Passeig del Remei.

Aquest exemplar, datat del 15 de març de 1887, corresponent al núm.8 d’aquest periòdic quinzenal, i subtitulat Defensor de los intereses morales y materiales de Caldas de Montbuy y su comarca, pertany al Fons de Camil Torras, que va ser donat a l’Arxiu i, com es pot comprobar, el seu estat de conservació és bastant dolent, cosa molt habitual ja que el paper on s’imprimia - i s’imprimeix- la premsa era de molt baixa qualitat per tal d’abaratir costos i afavorir la seva difusió. Es tracta d’un paper molt àcid que es torna groguenc, s’asseca i s’esmicola amb molta facilitat.

El núm.8 obre amb un article sobre el preu del pa i les possibles estafes dels tahoneros, forners, que poden alterar el pes del pa. Tanmateix indica que l’Ajuntament ha de vetllar per l’abaratiment dels aliments de primera necessitat i evitar els possibles fraus.

Darrera actualització: 01.10.2019 | 08:54