Caldes de Montbui inaugura la plaça de l’U d’Octubre

Dilluns, 24 de setembre de 2018 a les 11:00

El dilluns 1 d’octubre, un any després del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, Caldes de Montbui inaugura la plaça de l’U d’Octubre, emplaçada a l’antic aparcament del Sindicat

La inauguració de la plaça de l’U d’Octubre es converteix en un homenatge a les persones que van fer possible la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya que va tenir lloc ara fa un any i en el qual hi van participar més de 7.000 calderins.

L’acte començarà a les 19.30 h amb una cercavila a càrrec de Zebrass Marxing Band des de la plaça de l’Àngel fins la nova plaça, continuarà amb la inauguració institucional de la plaça i acabarà amb els actes ciutadans organitzats per commemorar la data (programa).

La plaça de l’U d’Octubre sorgeix de la redefinició de l’antic aparcament del Sindicat, ubicat a l’entrada del centre històric i a tocar de les hortes i la riera de Caldes. El nou espai, dividit en una zona de jocs infantils amb arbres i mobiliari urbà i una esplanada polivalent, afegeix una nova zona verda i de lleure per a la ciutadania calderina i se suma al recorregut pels nombrosos punts d’interès de la vila termal.

 

Més espais verds i de lleure al centre històric

La plaça de l’U d’Octubre forma part d’una actuació doble que inclou la construcció d’un aparcament soterrat al Raval Canyelles amb 157 noves places i l’alliberament de vehicles de l’espai que toca a l’Església de Santa Maria. Tot i que es tracti d'un aparcament cobert i amb control d'entrada i sortida amb barrera, la majoria de places estaran subjectes al mateix reglament que la resta de la zona blava del municipi. També s'està estudiant que es puguin llogar algunes places de forma permanent durant tot el dia i establir algun règim de lloguer per a les nits. Aquest aparcament permetrà donar resposta a la necessitat de places en el centre un cop s’acabin els acords privats gràcies als quals s’han pogut tenir oberts aparcaments provisionals com el del carrer Escoles Pies, el del carrer Bigues o el del Pla dels Ànecs.

A tota la coberta de l'aparcament del centre s’instal·laran horts domèstics (la idea és fer 9 franges de 60m2 cadascuna) per mantenir una continuïtat visual i estètica, però també d'us, amb la zona d'horts ja existent.

Amb aquestes actuacions, el govern té per objectiu solucionar la demanda d’aparcament al centre urbà i crear un model eficient i adequat a les necessitats del municipi i a l'activitat turística i comercial.

Els treballs s'han endarrerit per incidències com les pluges intenses i l'aparició d'aigua i de pedres soterrades de gran volum. Amb tot, es preveu que les obres finalitzin a finals d'octubre.

L’aparcament al centre continuarà sent suficient

L’Informe sobre l’evolució de l’ocupació de la zona blava elaborat per Serveis Municipals abans de l'estiu indicava que el funcionament del nou sistema d’aparcament al centre comercial permetia atendre les necessitats actuals tot i la supressió de les 36 places que acollia l’aparcament del Sindicat i on ara s'ubicarà la plaça 1 d'Octubre.

L’informe impulsat per l’Ajuntament es va realitzar amb l’objectiu d’analitzar l’ocupació de la zona blava de Caldes de Montbui. La recollida d’informació es va fer cada 20 minuts sobre 266 places d’aparcament de zona blava de tot el municipi, una mostra del 80% de les places totals.

L’horari de la recollida es va establir de 9 a 12 h i de 17 a 20 h, cobrint l’horari de funcionament de la zona blava. El dia de màxima ocupació detectat va ser els dimarts, dia de mercat.

El resultat de l'estudi xifrava l'ocupació en hores punta en el 78% de les places disponibles entre els aparcaments de l’Estació d’Autobusos, dels carrers Montserrat i Escoles Pies i de l’avinguda Pi i Margall. Segons aquestes xifres, un cop eliminades les 36 places del Sindicat, l’ocupació en hora punta queda en un 88%, i per tant, amb les places i la rotació actual, es continua donant resposta suficient a les necessitats d’aparcament del centre comercial.

Recordem que també al juliol es van realitzar obres a l’aparcament de l’Era que han suposat l'adequació de 90 places d’aparcament noves i que se sumen a les 90 places existents.

Darrera actualització: 24.09.2018 | 14:24