Subvencions per al pagament del lloguer. Convocatòria 2021

Dimarts, 27 d'abril de 2021 a les 14:34

S’obre la convocatòria per a sol·licitar les subvencions per al pagament de lloguer per a l’any 2021. El termini és fins el 4 de juny. Més informació 93 865 55 99 recordeu que l’atenció presencial és amb cita prèvia

Subvencions per al pagament de lloguer per a l’any 2021

Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d’exclusió social.

Dirigit a persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya i compleixin els requisits de la convocatòria.

La subvenció de l’agència es concedeix per un import anual màxim de 2.400 euros, és a dir, de 200 euros mensuals com a màxim i un mínim de 20 € per habitatge, i s’ajusta en funció de l’esforç que suposa per a la unitat familiar el pagament del lloguer. Així, la subvenció pot ser del 20% de l'import del lloguer anual quan l'esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos; del 30% de l'import del lloguer anual quan l'esforç per pagar el lloguer sigui superior al 30% i inferior al 40% dels ingresso; i del 40% de l'import del lloguer anual quan l'esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos.


 

Els models dels impresos normalitzats de les sol·licituds es poden obtenir telemàticament.

Requisits:

  1. Tenir la residència legal a Catalunya

  2. Tenir uns ingressos anuals de la unitat de convivència iguals o superiors a 0,3 vegades l'IRSC que no sobrepassin els límits establerts a la base 5 de la convocatòria. Aquest límit no s'aplica als supòsits de víctimes de terrorisme. Per a més informació sobre el límit d'ingressos, podeu consultar el simulador publicat en aquest mateix tràmit o bé adreçar-vos a l'Oficina d'habitatge corresponent.

  3. Ser titular d'un contracte de lloguer de l'habitatge que sigui el seu domicili habitual i permanent. Cal estar-hi empadronat.

  4. No pagar un lloguer mensual per l'habitatge superior a:

    • Barcelona ciutat: 800 euros.

    • Demarcació de Barcelona: 800 euros.

    • Demarcació de Girona: 550 euros.

    • Demarcació de Tarragona: 550 euros.

    • Demarcació de Lleida: 500 euros.

    • Les Terres de l'Ebre: 400 euros.

Per a famílies nombroses i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat i barem favorable, l'import màxim de lloguer mensual és de 900 euros.

  1. Tenir domiciliat el cobrament de la subvenció en una entitat financera.

  2. Estar al corrent de pagament de les rendes de en el moment de present la sol·licitud.

  3. Pagar el lloguer com a mínim a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud per mitjà de transferència bancària, ingrés en compte, rebut domiciliat o rebut emès per l’administrador de la finca. No s’accepta cap altre tipus de pagament en metàl·lic.

  4. No estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiari de subvencions de conformitat amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i no haver estat objecte d'un procediment de revocació d'algun dels ajuts establerts pel Reial decret 106/2018, de 9 de març, o per l'anterior Pla estatal d'habitatge, per incompliment o causa imputable a la persona sol·licitant.

  5. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat, la Generalitat i les obligacions amb la Seguretat Social. (Es comprovarà d'ofici abans de la proposta de la resolució)


 

Terminis: El període de presentació de sol·licituds s'inicia el 27 d’abril i finalitza el 4 de juny de 2021. Podeu descarregar els formularis i tota la documentació relacionada a: https://habitatge.gencat.cat/ca/ambits/convocatories-ajuts-habitatge/subvencions-pagament-lloguer/#bloc3

Podeu fer el tràmit per internet (consulteu les condicions tècniques necessàries per a fer tràmits en línia a tràmits gencat) o si opteu per fer el tràmit presencial a l’Oficina Local d’Habitatge, recordeu que cal demanar cita prèvia trucant al número de telèfon 93 865 55 99 o a través de l’enllaç al web https://citaprevia.ubintia.com/caldesdemontbui/#nbb


 

Per a més informació, podeu adreçar-vos a:

Oficina d’Habitatge

Adreça: Plaça de la Font del Lleó,11

Telèfon: 93 865 55 99

Correu Electrònic: habitatge@caldesdemontbui.cat

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@territoricat

#habitatge

#lloguer

Darrera actualització: 27.04.2021 | 14:40