El diputat Josep-Ramon Mut lliura a l'alcalde Jordi Solé dos documents per orientar i desplegar polítiques d'habitatge

Divendres, 14 de juliol de 2017 a les 14:00

Caldes rep el Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge i l’estudi de Detecció d’Habitatges amb Indicis de Desocupació, dues eines més per encaminar millores en l’oferta d’habitatge al municipi

L'alcalde, Jordi Solé, ha rebut del diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep-Ramon Mut, el Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge i l’estudi de Detecció d’Habitatges amb Indicis de Desocupació. La regidora d’Acció Social, Pilar Aznar, també ha estat present en la recepció d’aquests dos documents que serviran per ajudar l'Ajuntament a definir i planificar les polítiques d'habitatge.

El Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge (PAMH) és un instrument de planificació en el qual es programen actuacions en un escenari temporal concret amb l’objectiu de donar eines als ens locals per definir les seves polítiques d’habitatge. L’Ajuntament de Caldes de Montbui va sol·licitar el PAMH perquè tot i disposar d’un Pla Local d’Habitatge de 2008, aquest havia caducat i les actuacions que proposava no s’adequaven a les necessitats actuals del municipi. El document recull una sèrie de línies d’actuació, com són endreçar i prioritzar les actuacions locals en habitatge, incrementar l’oferta d’habitatge assequible, afavorir la rehabilitació, incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer social, entre d’altres.

Segons la Diputació, Caldes compta amb algunes fortaleses, com ara els dos processos per a l’ampliació del parc de lloguer social i lloguer accessible iniciats aquest semestre: un, la línia de subvencions per a propietaris d’habitatges desocupats a canvi de llogar els immobles amb la mediació de la Borsa de lloguer social de l’Ajuntament i convertir-los en lloguer assequible; l’altre, les bases per a la compra d’habitatges que es convertiran en immobles de lloguer social, per a la qual cosa l’Ajuntament disposa de 315.000€.

També destaquen accions com els arranjaments d’habitatges per a gent gran o la partida destinada a ajuts socials de l’Oficina d’Habitatge.

I entre els punts més febles, la Diputació de Barcelona detecta una escassa oferta d’habitatges assequible i social (a dia d’avui l’Oficina d’Habitatge ofereix 8 habitatges, quan el topall havia estat en 13) i l’existència d’habitatges buits.

El diputat Josep-Ramon Mut ha volgut apuntar que, en aquest cas, el gran avantatge de l’Ajuntament de Caldes de Montbui és la voluntat del consistori d’afrontar la manca d’habitatge social com un repte de l’administració pública sense “mirar cap a un altre costat”.

Parc vacant, el segon estudi lliurat

Paral·lelament, s’ha analitzat el parc vacant del municipi en l’estudi de Detecció d’Habitatges amb Indicis de Desocupació.  El treball lliurat recull i analitza els indicis de desocupació d’habitatges a partir dels diferents registres que l’Ajuntament té a la seva disposició, com ara el registre d’habitatges buits de la Generalitat. Els resultats serveixen com a una primera aproximació a la situació de l’habitatge desocupat al municipi i a les seves característiques. Han de permetre, entre d’altres, contribuir a definir i dimensionar una estratègia d’intervenció envers a aquesta situació. Com a novetats respecte els treballs similars lliurats anteriorment, s’inclou un anàlisi de l’estat d’ocupació dels habitatges propietat de grans tenidors.

Darrera actualització: 14.07.2017 | 14:01