El delegat del Govern a Barcelona assistirà a la inauguració de l’Aparcament Centre – El Sindicat

Divendres, 1 de febrer de 2019 a les 00:00

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, acompanyarà l’Ajuntament de Caldes en la inauguració de l’aparcament, la darrera obra del Pla de Barris (2008 – 2018) impulsat per la Generalitat

La inauguració de l’Aparcament Centre – El Sindicat és el colofó d’un procés de renovació d’espais i serveis de la vila impulsat per l’Ajuntament de Caldes de Montbui amb les aportacions del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya, que ha finançat el 50 % d’aquesta i moltes altres obres significatives.

A l’acte de demà dissabte 2 de febrer, a les 17.30 h, hi assistirà el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, qui acompanyarà a l’alcalde, Jordi Solé, en la inauguració oficial. 

El nou aparcament, un servei pensat per alliberar el centre de vehicles i per compensar les pèrdues d’aparcaments provisionals del municipi, se suma a altres grans obres dels últims 10 anys emmarcades en el Pla de Barris, el programa de finançament de la Generalitat de Catalunya pensat per revitalitzar els centres històrics del món local català. Alguns exemples de transformació són la plaça de la Font del Lleó, el Pont Romànic, el passeig de la Riera, els Banys Termals El Safareig i la plaça de l’Església, entre molts altres.

2 hores d’estacionament gratuït per a residents

Aquest aparcament és la segona gran acció del projecte de regulació de l’aparcament de Caldes de Montbui, que té per objectiu afavorir la rotació de vehicles i potenciar una mobilitat sostenible.

El nou equipament suma 2 hores gratuïtes d’aparcament a les 3 hores en zona blava que tenen els vehicles que paguen la ITVM a Caldes de Montbui. A més, ofereix aparcament proper al centre històric i al centre comercial, alhora que permet alliberar de trànsit l’avinguda comercial Pi i Margall i els carrers adjacents.

El projecte de reordenació de la mobilitat rodada a Caldes va començar amb la posada en marxa d’11 parquímetres situats a les zones blaves del centre comercial (av. Pi i Margall, c. Escoles Pies, pl. Moreu, pl. Església) i de l’Estació d’Autobusos. El passat 2 de maig del 2018 va començar a funcionar la regulació de la zona blava a Caldes i aquest 3 de febrer, a les 7 h, començarà a funcionar el nou aparcament. En breu, aquest aparcament soterrat oferirà també tiquets de temps amb descompte a disposició dels establiments comercials que vulguin oferir-los als seus clients i places de pupil·latge.

Tot plegat està gestionat per l’empresa pública Serveis Municipals. Més informació: www.caldesdemontbui.cat/aparcament

 

Aparcament soterrat amb coberta verda

La construcció d’aquest nou aparcament ha suposat l’alliberament de l’espai que toca a l’Església de Santa Maria, on el passat 1 d’octubre s’hi va inaugurar una plaça que porta aquest nom.

A més, la coberta de l’aparcament fa alhora la funció de passeig i espai per a la instal·lació d’horts domèstics i zones enjardinades (amb 9 franges de 60m2 cadascuna) per mantenir una continuïtat visual i estètica, i també d'us, amb la zona de les Hortes de Baix de Caldes de Montbui.

Darrera actualització: 01.02.2019 | 12:36