El Museu Thermalia apropa l’obra de Manolo Hugué als usuaris amb discapacitat sensorial

Dijous, 3 de desembre de 2020 a les 12:35

El Museu Thermalia participa un any més en el programa La Mirada Tàctil, apropant l’obra de Manolo Hugué als usuaris amb discapacitat sensorial

El 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les persones amb discapacitat promogut per les Nacions Unides. Des de l’any 2007, l’Oficina de Patrimoni Cultural desenvolupa diferents accions per garantir l’accessibilitat dels museus i el patrimoni a tots els usuaris, inclosos aquells que pateixen algun tipus de discapacitat sensorial, física o cognitiva.

Amb el compromís per a l’accessibilitat, la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona va crear el programa La Mirada tàctil, iniciativa a la que, un any més, participa el Museu Thermalia de Caldes de Montbui junt amb 68 museus més de 57 municipis.

L’objectiu del programa La Mirada Tàctil és fer dels museu un espai per a tothom, sent sensible a les desigualtats i compensant les dificultats comunicatives d’aquells col·lectius sovint poc representats. Mitjançant plantejaments tàctils, auditius, sonors, olfactius i utilitzant noves tecnologies es creen accions multisensorials per garantir-ne l’accés als col·lectius amb discapacitat, alhora que enriqueixen la visita del conjunt d’usuaris afavorint experiències i vivències més personals i emotives del patrimoni.

Per aquesta fi, enguany, el Museu Thermalia apropa als usuaris a l’obra de Manolo Hugué amb una sèrie de vídeos amb subtítols i llenguatge de signes on es presenten les diferents obres de l’artista.

Els vídeos sobre la col·lecció artística del Mas Manolo centrada en l’escultura, la pintura, la ceràmica, el dibuix i la joieria, es poden trobar al canal de YouTube de La Mirada Tàctil.

A més de l’obra de Manolo Hugué, el canal presenta altres visites virtuals d’exposicions permanents i itinerants de 29 museus de la Xarxa de Museus Locals. Tots ells, vídeos produïts amb la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

Com a novetat, aquest any s’incorporen vídeos amb itineraris a l’aire lliure. Les visites presencials, per altra banda, es completen amb l’edició de guies en Braille i làmines i objectes de relleu per aquells visitants amb dificultat visual i ceguesa amb macro caràcter, gràcies a la col·laboració del Servei Bibliogràfic de l’ONCE Catalunya.

El programa La Mirada Tàctil preveu implementar nous recursos i serveis a més equipaments de la Xarxa de Museus Locals per fer més universal l’accés a la cultura a tota la ciutadania.

Darrera actualització: 03.12.2020 | 14:05