El nou aparcament, en marxa

Dilluns, 4 de febrer de 2019 a les 00:00

Dissabte centenars de veïns i veïnes van passejar per primera vegada pel passeig sorgit de la construcció del nou aparcament soterrat. L’equipament va començar a funcionar diumenge

Jordi Solé i Ferrando, alcalde

Juli Fernández i Olivares, delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona 

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, acompanya l’alcalde, Jordi Solé,  en la inauguració de l’aparcament, la darrera obra del Pla de Barris (2008 – 2018) impulsat per la Generalitat de Catalunya

 La inauguració de l’Aparcament Centre – El Sindicat va començar al poc d’escampar la pluja de dissabte a la tarda, el que va permetre a les autoritats fer els parlaments des de la punta nord del passeig i després recórrer la plataforma enjardinada que porta a l’accés del nou equipament.

Allà, l’alcalde, el delegat del Govern a Barcelona i el regidor d’Urbanisme Vicenç Personat van tallar la cinta i van accedir a l’aparcament en un dels cotxes elèctrics de la flota municipal, seguits de la comitiva de regidors i regidores, representants de l’empresa ACSA Obras e Infraestructuras S.A i centenars de veïns i veïnes. Dissabte, l’aparcament es va omplir de gent que el recorria a peu. Diumenge, l’equipament va començar a funcionar a les set del matí i la barrera es va aixecar unes 50 vegades entres les 7 h i les 23 h, per deixar passar els primers usuaris. La jornada va permetre detectar incidències pròpies d’un primer dia de funcionament i corregir-les.

La transformació del poble i del model de mobilitat

L’obra feta a Raval Canyelles és el colofó d’un procés de renovació d’espais i serveis de la vila impulsat per l’Ajuntament de Caldes de Montbui amb les aportacions del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya, que ha finançat el 50 % d’aquesta i moltes altres obres significatives.

El nou aparcament, un servei pensat per alliberar el centre de vehicles i per compensar les pèrdues d’aparcaments provisionals del municipi, se suma a altres grans obres dels últims 10 anys emmarcades en el Pla de Barris, el programa de finançament de la Generalitat de Catalunya pensat per revitalitzar els centres històrics i comercials del món local català. Alguns exemples de transformació són la plaça de la Font del Lleó, el Pont Romànic, el passeig de la Riera, els Banys Termals El Safareig i la plaça de l’Església, entre molts altres.

2 hores d’estacionament gratuït per a residents

Aquest aparcament és la segona gran acció del projecte de regulació de l’aparcament de Caldes de Montbui, que té per objectiu afavorir la rotació de vehicles i potenciar una mobilitat sostenible.

El nou equipament suma 2 hores gratuïtes d’aparcament a les 3 hores en zona blava que tenen els vehicles que paguen la ITVM a Caldes de Montbui. A més, ofereix 143 places d’aparcament proper al centre històric i al centre comercial, alhora que permet alliberar de trànsit l’avinguda comercial Pi i Margall i els carrers adjacents.

El projecte de reordenació de la mobilitat rodada a Caldes va començar amb la posada en marxa d’11 parquímetres situats a les zones blaves del centre comercial (av. Pi i Margall, c. Escoles Pies, pl. Moreu, pl. Església) i de l’Estació d’Autobusos. El passat 2 de maig del 2018 va començar a funcionar la regulació de la zona blava a Caldes i aquest 3 de febrer, a les 7 h, començarà a funcionar el nou aparcament. En breu, aquest aparcament soterrat oferirà també tiquets de temps amb descompte a disposició dels establiments comercials que vulguin oferir-los als seus clients i places de pupil·latge.

Tot plegat està gestionat per l’empresa pública Serveis Municipals. Més informació: www.caldesdemontbui.cat/aparcament

 

Aparcament soterrat amb coberta verda

La construcció d’aquest nou aparcament ha suposat l’alliberament de l’espai que toca a l’Església de Santa Maria, on el passat 1 d’octubre s’hi va inaugurar una plaça que porta aquest nom.

A més, la coberta de l’aparcament fa alhora la funció de passeig i espai per a la instal·lació d’horts domèstics i zones enjardinades (amb 9 franges de 60m2 cadascuna) per mantenir una continuïtat visual i estètica, i també d'us, amb la zona de les Hortes de Baix de Caldes de Montbui.

 

Àlbum de fotografies de la inauguració: https://photos.app.goo.gl/ZxqANbPrUBtRwbm97

Àlbum de fotografies de l’aparcament: https://photos.app.goo.gl/avzEr5RymRpKChjj8

Darrera actualització: 04.02.2019 | 11:56