Nova edició del Curs sobre Coneixement de la Societat Catalana per a persones nouvingudes

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 12:35

El Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament de Caldes inicia, de forma virtual, la vuitena edició del curs sobre Coneixement de la societat catalana per a persones nouvingudes

Un total de 16 persones arribades aquest any d’altres països han iniciat la vuitena edició del curs sobre Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic. La formació tindrà lloc del 20 al 27 de novembre, enguany de forma virtual.

L’alcaldessa accidental, Núria Carné, i la regidora de Nova Ciutadania, Ángeles Llive, han donat la benvinguda al curs als participants arribats a Caldes al llarg d’aquest 2020, la majoria sol·licitants d’asil, vinguts d’Hondures, Mèxic, Guatemala, El Salvador, Brasil, Mali, Equador i Colòmbia.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui, a través de la Regidoria de Nova Ciutadania, organitza periòdicament cursos per a les persones estrangeres que acaben d’arribar al municipi, amb la finalitat que coneguin millor el nou entorn.

Al llarg de la setmana, els alumnes assistiran a sis sessions impartides per tècnics municipals i professionals vinculats als temes que es tractaran: Drets i deures en el context local i en el món laboral, associacionisme i participació ciutadana, serveis socials, polítiques d’igualtat i trets fonamentals geogràfics, històrics, culturals, socials i lingüístics.

La formació està adreçada especialment a aquelles persones que volen obtenir el mòdul C del Certificat d’Acollida, un dels tres mòduls que s’han de cursar per obtenir-lo.

El Servei de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones arribades d’altres països que ofereix l’Ajuntament de Caldes de Montbui i la Generalitat de Catalunya. El servei inclou tres mòduls formatius:

- Mòdul A (Llengua): per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials.
- Mòdul B (Coneixements laborals): informació sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.
- Mòdul C (Societat catalana): coneixements del municipi i els serveis de l’entorn més proper amb una durada mínima de 15 hores.

Darrera actualització: 20.11.2020 | 12:36