FAQS ajuntament

Preguntes freqüents a l’Ajuntament de Caldes de Montbui

En aquesta pàgina trobareu les preguntes freqüents que arriben a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament de Caldes de Montbui amb motiu de l'estat d'alarma. A la documentació adjunta trobareu preguntes freqüents de temes específics.

 

Amb quin department de l’Ajuntament haig de contactar si vull ampliar la terrassa del meu bar/restataurant?

El serveis d’Hostaleria i Restauració que vulguin demanar ampliar les seves terrasses hauran de fer una instància sol·licitant-ho i contactar amb l’Ajuntament al  tel.  93 865 56 56 extensió 1245  o  sterritorials@caldesdemontbui.cat per tal que l’encarregat de la via pública de Serveis Territorials passi a inspeccionar la viabilitat i/o ubicació de les taules i cadires.

Accediu a la sol·licitud general de l’Ajuntament al següent ENLLAÇ per iniciar el tràmit (amb el certificat IdCat), també el podeu iniciar presencialment a l’OAC de l’Ajuntament (cal demanar cita prèvia al tel. 93 865 56 56).


On puc obtenir la referència del cadastre del meu habitatge ?

Aquesta informació la podeu obtenir al buscador d’immobles de la SEC (Seu electrònica del cadastre) al següent ENLLAÇ


És obligatòria la mascareta?

L’ús de la mascareta és obligatori a partir dels 6 anys en espais públics si no hi ha distància de 2 metres i en el transport públic.

Recomanacions d’ús:

  • S’aconsella per als infants entre 3-5 anys
  • Millor higièniques o quirúrguiques, que tapin nas i boca.

Excepcions:

  • Per dificultat respiratòria
  • Per discapacitat o dependència.
  • Fent esport, menjant o bevent.

Aquesta informació i les possibles actualitzacions la trobareu a la pàgina oficial de la Generalitat de Catalunya sobre el coronavirus al següent ENLLAÇ


Quins tràmits relacionats amb el Padró d’Habitants puc fer telemàticament?

Si heu de fer algun tràmit relacionat amb el padró podeu fer-ho en línia a l’apartat de tràmits del web filtrant per la categoria de Padró. Els tràmits que podeu fer telemàticament són:


Com puc demanar cita prèvia per a l’atenció presencial a l’Ajuntament?

Podeu concertar cita prèvia als serveis que incorporen l’atenció presencial següents: l’OAC (Oficina d’Atenció a la Ciutadania), l’Oficina d’Habitatge, Serveis Socials, Servei d’Aigua i l’Arxiu municipal

OAC: 93 865 56 56 / caldesm@caldesdemontbui.cat

Oficina d’Habitatge: 93 865 55 99 / habitatge@caldesdemontbui.cat

Serveis Socials: 93 865 54 20 / bsocial@caldesdemontbui.cat

Servei d’Aigua: 93 865 48 47 / info@gmssa.cat

Arxiu Municipal: 93 865 56 56 /arxiu@caldesdemontbui.cat

L’atenció telefònica és de dilluns a divendres de 8 a 15 h (excepte el Servei d’Aigua, que atendrà de 9 a 14 h). Adreça: Ajuntament de Caldes de Montbui. Pl. de la Font del Lleó, 11


Puc fer la inscripció de la meva filla o fill al Casal d’Estiu?

La convocatòria de preinscripció  del servei munic ipal del Casal d’Estiu no està oberta.

E n aquest moment, l’Ajuntament està estudiant com realitzar aquest servei tenint en compte  les indicacions de la secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya.


Teniu dubtes sobre els desplaçaments a peu o en vehicle durant la fase 0?

Si teniu dubtes sobre els desplaçaments; horaris, ocupants al vehicle, recorreguts que podeu fer amb la bicicleta, o bé amb els vostres infants trobareu informació actualitzada sobre la normativa que afecta a la mobilitat i els desplaçaments de la fase en la qu al es troba Caldes de Montbui a www.caldesdemontbui.cat/desescalada. També podeu trucar a la Policia Local al tel. 93 865 41 41.


Quins són els comerços que porten la compra a casa?

Consulteu la llista de comerços de la campanya Comerç obert - T'ho portem a casa a www.caldesdemontbui.cat/comerçobert


Necessiteu ajuda per a gent gran que no pot sortir de casa seva?

Us informem de les xarxes de suport d’ajuda a col·lectius vulnerables


Com queden les preinscripcions escolars?

Consulteu en aquest ENLLAÇ l'actualitat de sobre el període de preinscripció i matrícula a les escoles i instituts de Caldes de Montbui per al curs 2020-2021.

També podreu consultar les jornades de portes obertes que de manera virtual han organitzat els centres.


L’Ajuntament de Caldes està pagant les factures als seus proveïdors?

Les factures dels proveïdors de l’Ajuntament s’estan aprovant i pagant amb normalitat gràcies al sistema de teletreball que s’està realitzant.


Informació sobre el SOC

Les persones que necessitin contactar i/o fer consultes al Servei d’Ocupació poden fer-ho a través de l’adreça de correu electrònic:

borsadetreball@caldesdemontbui.cat -  clubfeina@caldesdemontbui.cat  clubfeina16@caldesdemontbui.cat -  pfo@caldesdemontbui.cat 

Quins són els ajuts a l’habitatge per als col·lectius vulnerables en la COVID19 ?

En aquest enllaç podeu consultar el paquet de mesures en matèria d’habitatge per als col·lectius vulnerables en la COVID 19: ENLLAÇ

Per a qualsevol dubte sobre aquestes mesures us podeu adreçar a l’Oficina d’habitatge municipal habitatge@caldesdemontbui.cat T. 93 865 55 99


Com puc obtenir el certificat d’empadronament que es necessita per sol·licitar la moratòria d’hipoteques ?

A través d’aquest enllaç de l’apartat de tràmits de la web de l’Ajuntament de Caldes de Montbui podreu accedir al tràmit telemàtic de sol·licitud: ENLLAÇ 

Si no disposeu de certificat digital de persona física per fer el tràmit consulteu aquest enllaç amb la informació per obtenir l’IdCat mòbil: ENLLAÇ


Com puc obtenir el model de notificació per fer arribar als propietaris sol·licitant la moratòria de la renda del lloguer ?

Descarregueu-vos en aquest enllaç el model que facilita la web de l’Agència de l’Habitatge dela Generalitat de Catalunya. Aquest enllaç el trobareu a la barra lateral de color vermell.  http://www.caldesdemontbui.cat/us-ajudem/


Com puc obtenir el certificat digital IdCat mòbil per fer un tràmit a l’Ajuntament?

L’IdCat mòbil és un mecanisme d’identificació i signatura electrònica orientat a la ciutadania i basat en l'enviament d’una contrasenya d'un sol ús al mòbil que es pot utilitzar per a identificar-se en la majoria de tràmits amb les administracions catalanes i des de qualsevol dispositiu (no cal instal·lar res).

Què necessiteu per donar-vos d'alta per Internet:

  • DNI (Document Nacional d'Identitat) o TIE (Targeta d'Identitat d'Estranger)
  • TSI (Targeta Sanitària Individual) del CatSalut (Servei Català de la Salut)
  • Telèfon mòbil, a efectes d'identificació i gestió d'avisos, així com el correu electrònic i el codi postal

El procés de registre en línia és accessible des de l'adreça  https://idcatmobil.seu.cat

L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) atén la tramitació via telemàtica ENLLAÇ

Per a qualsevol consulta caldesm@caldesdemontbui.cat T. 93 865 56 56


Puc accedir als processos selectius de l’Ajuntament de Caldes de Montbui?

Els processos selectius oberts per l’Ajuntament de Caldes de Montbui han quedat interromputs fins que s’aixequi l’estat d’alarma, per la qual cosa no es poden presentar sol·licituds per aquests processos.


Puc entrar i sortir a la resta de municipis, per exemple per comprar?

Consulteu l'actualitat sobre la  mobilitat i els desplaçaments de la fase en la qu al es troba Caldes de Montbui a www.caldesdemontbui.cat/desescalada. Si teniu algun dubte també podeu trucar a la Policia Local al tel. 93 865 41 41.

S’ha elaborat un certificat de declaració autoresponsable que facilita demostrar que el desplaçament s’ajusta a les restriccions de l’estat d’alarma. És voluntari i no obligat.

Us el podeu descarregar a l’enllaç següent: ENLLAÇ


Puc anar a la deixalleria o baixar mobles i trastos vells al carrer ?

Reobertura de l a deixalleria: La deixalleria torna a obrir les portes a partir de dimarts 5 de maig amb un horari especial: dimarts, dijous i dissabtes de 8.30 h a 14 h. Només es permetrà l’entrada d’un/a usuari/a per deixalleria en cotxe. Seguiu les indicacions recomanades.

S’activa la recollida de mobles i trastos vells amb una reducció respecte els dies i freqüències habituals. Les persones interessades han de trucar a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania T. 93 865 56 56 i allà us indicaran el dia i hores en què es poden deixar al carrer.


En quin lloc puc realitzar-me el test de la Covid 19?

En aquesta moment el sistema sanitari farà la vigilància del teu cas a partir de les dades enviades per l’aplicació STOP COVID19 CAT i, si és necessari, activarà els serveis del centre d’atenció primària o els serveis d’emergències mèdiques.

També et permetrà dur a terme el control epidemiològic de la pandèmia al territori.

Més informació i per descarregar-vos l’aplicació en aquest ENLLAÇ


Quins són els contactes de les diferents Oficines d’Atenció Municipal?


Informació sobre la prestació dels serveis essencials als Jutjats de Pau

La prestació de serveis essencials es farà de 9 h a 14 h a través del telèfon de contacte 673 39 80 91. En horari de tarda i caps de setmana cal adreçar-se al Jutjat de Guàrdia de Granollers 93 693 45 30. Es consideren serveis essencials: expedició de llicències d’enterrament, matrimonis en risc de mort (article 52 del codi civil) i inscripcions de naixement en termini peremptori.

Més informació en aquest ENLLAÇ


Puc anar al meu hort domèstic?

La normativa autoritza, de nou, anar als horts fora del domicili particular per recollir productes necessaris per a la subsistència. No està permès el plantar noves hortalisses ni fer  altres activitats als horts, només es pot recollir el producte ja plantat o cuidar dels animals.

Pel que fa als horts situats a la Torre Marimon, l’Ajuntament ha editat un calendari per accedir als horts situats a la Torre Marimon.  Per a qualsevol aclariment lapiqueta@caldesdemontbui.cat T. 93 862 70 25

Més informació en aquest ENLLAÇ


Com queda el pagament dels rebuts de la piscina i el gimnàs del Club Natació Caldes?

Les quotes de serveis públics no prestats no es poden cobra. El Club Natació Caldes proposa el cobrament d'una donació voluntària i demana que aquelles famílies que no volen fer-la ho facin saber a través de l'e-mail cncaldes@cncaldes.cat (preferiblement), o bé trucant al telèfon del Club 93 865 04 23.

Més informació al següent ENLLAÇ


Com puc renovar el meu DNI?

Actualment no es presta el servei de renovació del DNI. Els documents nacionals d’identitat que caduquin a partir de la declaració de l’estat d’alarma tindran un any més de validesa. 

Més informació al següent ENLLAÇ


On puc demanar un ajut per a la despesa de ls subministraments de llum, aigua i gas?

Si necessiteu demanar un ajut per fer front a la despesa dels subministraments bàsics d’aigua, llum o gas, poseu-vos en contacte amb Serveis Socials bsocial@caldesdemontbui.cat T. 93 865 54 20


Voleu fer una donació de material sanitari?

Si voleu fer una donació de material sanitari poseu-vos en contacte amb la Policia Local T. 93 865 41 41


 

Necessiteu connexió a internet o un ordinador perquè la vostra filla o fill estudiï des de casa?

En cas que no disposeu d’internet o bé d’un portàtil perquè la vostra filla o fill continuï amb normalitat l’activitat escolar, poseu-vos en contacte amb el vostre centre escolar o bé amb el Servei d'Educació de l'Ajuntament educacio@caldesdemontbui.catT. 93 862 70 24.


Puc realitzar la inscripció de la meva filla o fill a les escoles bressol municipals?

El procés de preinscripció a les escoles bressol municipals serà del 25 de maig al 2 de juny. Consulteu en aquest ENLLAÇ el calendari del procés de preinscripció, i la modalitat; telemàtica amb certificat idCat i presencial amb cita prèvia.


Necessiteu un duplicat del títol del dret funerari?

P oseu-vos en contacte amb Oficina d’Atenció Ciutadana caldesm@caldesdemontbui.cat  T. 93 865 56 56


Teniu alguna consulta sobre una llicència d’obres?

Poseu-vos en contacte amb el departament de Serveis Territorials de l’Ajuntament  sterritorials@caldesdemontbui.cat T. 93 862 70 23


On puc obtenir la declaració responsable per a desplaçaments?

El certificat de declaració autoresponsable que facilita demostrar que el desplaçament s’ajusta a les restriccions de l’estat d’alarma.

En aquest ENLLAÇ us podeu descarregar el model

Si esteu realitzant un VOLUNTARIAT, la Generalitat ha elaborat una declaració responsable per a desplaçaments específica per aquesta situació

En aquest ENLLAÇ us podeu descarregar el model 


Quan hi haurà el mercat setmanal?

El mercat setmanal d'alimentació reobre el dimarts 12 de maig. Consulteu l'actualitat sobre el mercat municipal en aquest ENLLAÇ.

Per a qualsevol consulta us podeu posar en contacte amb lapiqueta@caldesdemontbui.cat T. 93 862 70 25