Aquest novembre comença la construcció del pas soterrat de la C-59

Divendres, 17 de novembre de 2017 a les 00:00

La propera setmana comencen les obres per construir un enllaç per a vianants entre el nucli urbà i el polígon industrial La Borda, salvant la C-59

Àudio de la roda de premsa, amb l’alcalde Jordi Solé, i el regidor d’Urbanisme, Vicenç Personat, acompanyats per la regidora de Comunicació i Informació Ciutadana, Núria Carné

               

Aquesta és una de les grans actuacions en matèria de mobilitat sostenible i segura del mandat 2015/2019 i comença a finals de novembre, amb la qual cosa la previsió inicial és que el projecte estigui enllestit durant la primera meitat de l’any 2018.

Mentre duren les obres s’habilitarà una variant provisional per als vehicles que travessen Caldes de Montbui per la carretera, de manera que s’afecti el menys possible la circulació d’una via que suporta una gran densitat de trànsit diària. Els talls del pas de vehicles seran molt puntuals.

L’obra, que es va licitar per 640.749€, s’ha adjudicat per 523.218€ i està subvencionada íntegrament per la Diputació de Barcelona. Consisteix en construir un pas inferior que permetrà el pas de vianants i bicicletes per sota de la C-59 i que unirà el carrer Velázquez del nucli urbà amb el carrer Garraf, de La Borda. Gràcies a una intervenció propera en els camins, aquest pas també garantirà, en el futur, la connexió segura a peu o en bicicleta amb els barris de Torre Negrell i Can Valls i permetrà l’ampliació del Camí Orbital inaugurat el passat març.

Aquest passadís garantirà la seguretat en un punt cabdal per al trànsit per persones que cada dia es traslladen a empreses del polígon des de la trama urbana del municipi i que mai ha tingut un pas habilitat per a vianants. L’obra dóna resposta a una reivindicació local atesa la gran distància que sempre ha suposat la C-59 entre el municipi i un dels seus principals polígons industrials. 

Tot seguit, pas soterrat cap al Cementiri

L’Ajuntament, amb el vistiplau de la Generalitat de Catalunya, persegueix també la construcció d’un segon pas inferior que connecti el nucli urbà amb el Cementiri Municipal, salvant la C-59. Segons va anuncia per escrit el conseller Josep Rull al consistori, el departament de Territori i Sostenibilitat impulsa la creació d’aquest projecte que enllaça el carrer Bigues amb el Camí de les Vídues.

Els dos passos són la solució per salvar definitivament el trencament geogràfic que la C-59 ha suposat per a la ciutadania calderina. Els dos projectes atenen a les necessitats de mobilitat segura dels usuaris del polígon i del Cementiri, i també dels centenars de veïns que fan recorreguts de salut a peu o en bicicleta pels entorns del municipi.

Retencions a la C-59

En paral·lel a totes aquestes accions, l’Ajuntament continua insistint en la necessitat d’actuar per evitar les retencions que cada dia es produeixen a la C-59 entre Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans. Aquest any, el departament d’Urbanisme de la Generalitat va plantejar una possible solució modificant la rotonda de Palau de manera que puguin evitar-la els vehicles que circulen per la variant. El departament ha informat aquest novembre que el projecte està en fase de redacció.

Reordenació dels accessos i millora de la seguretat viària a la carretera C-59

Aquestes accions se sumen al projecte de «Reordenació dels accessos i millora de la seguretat viària a la carretera C-59» fet l’any 2016, que va consistir en una actuació al nus nord d'aquesta carretera amb un gir a esquerres mitjançant un carril central d'accés al passeig del Remei i un carril d'incorporació a la C-59 direcció Barcelona. També es va instal·lar una illeta a la sortida del carrer de Bigues, a l’alçada del cementiri, per a les entrades i sortides de vehicles des de la trama urbana.

En relació a aquesta obra, el regidor d’Ubanisme ha recordat que el departament d’Urbanisme va acceptar revisar-la en el futur per afegir un carril central que permeti el gir d’entrada al nucli urbà quan es circula direcció Sant Feliu, a l’alçada del Cementiri.

Darrera actualització: 17.11.2017 | 11:35