Nova edició de Vacances en Pau

Dijous, 12 de juliol de 2018 a les 08:00

L’Ajuntament rep als 3 infants sahrauís i les seves famílies d’acollida en una nova edició de Vacances en Pau

Jordi Solé, alcalde

Isidre Pineda, regidor de Cooperació i Solidaritat

Lídia Abad, Caldes Solidària

 

Dimecres 11 de juliol, l’alcalde Jordi Solé, el regidor de Cooperació Isidre Pineda, i la regidora d’Acció Social, Pilar Aznar, amb Caldes Solidària, han fet la recepció institucional als 3 nens sahrauís i les seves famílies d’acollida que aquest any participen a l’edició de Vacances en Pau.

Els infants, que estan aquí durant els mesos de juliol i agost, tenen l’oportunitat de sortir de les altes temperatures del camp de refugiats, accedir a una atenció sanitària general i gaudir d’una millor alimentació. L’acollida ajuda a fer conèixer a les famílies la realitat del poble sahrauí, fomentant i impulsant l’apropament entre els dos pobles.

L’entitat Caldes Solidària és la responsable de coordinar el projecte d’acollida conjuntament amb el Front Polisari, l’entitat que el promou. L’Ajuntament de Caldes de Montbui col·labora assumint despeses derivades de l’acollida, com ara els bitllets d’avió dels infants, les ulleres i altres costos que es generen fruit de les revisions mèdiques, enguany valorat tot plegat en 1.560 €. Durant l’acte, l’Ajuntament ha lliurat entrades a les famílies perquè juntes comparteixin una estada als Banys Termals El Safareig.

Al voltant de 450 infants sahrauís tenen la possibilitat de passar les vacances en un entorn diferent al que viuen la resta de l’any en els campaments de refugiats.

Caldes col·labora en el projecte des del 1995

La vila va rebre els primers infants dels camps de refugiats sahrauís l’any 1995. Des de llavors ha mantingut la seva relació amb el programa Vacances en Pau gràcies a la coordinació de Caldes Solidària.

Els que fan, però, possible aquesta activitat són les famílies acollidores que assumeixen la responsabilitat de fer-se càrrec d’un infant i tractar-lo com un fill més durant aquestes setmanes.

Darrera actualització: 12.07.2018 | 11:42