L’Ajuntament dóna suport a la candidatura de les catifes florals a la UNESCO

Dilluns, 4 de desembre de 2017 a les 10:00

L’alcalde, Jordi Solé, en nom de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, manifesta el seu suport a la candidatura de la catifa floral a la llista de Patrimoni cultural immaterial de la UNESCO

Jordi Solé, alcalde

Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació d'Entitats Catifaires de Catalunya 

Diumenge al migdia, un cop feta la visita de les autoritats a l’Exposició de catifes florals i d’elements naturals de la XII Trobada de catifaires de Catalunya, l’Ajuntament de Caldes de Montbui va acollir el moment 0 de la presentació de la candidatura a la UNESCO.

L’alcalde, Jordi Solé, va presidir l’acte amb el regidor Isidre Pineda i amb la presidenta de la Federació d’Entitats Catifaires de Catalunya, Vicenta Pallarès. Un rellotge d’arena gegant va simbolitzar el tret de sortida d’una candidatura que, molt probablement, presentaran països com Malta o com Mèxic, i per la qual estan treballant països d’arreu del món.

Durant l’acte, l’alcalde Jordi Solé va llegir el manifest de consentiment de l’Ajuntament calderí a la candidatura d’inclusió de la catifa floral a la llista del Patrimoni cultural immaterial de la UNESCO.

Aquesta és la primera vegada que la Fira de Nadal acull una mostra de catifes florals, una tradició molt arrelada a la població termal i que habitualment omple els carrers dels centre històric d’imatges amb motiu de la celebració de Corpus.

Darrera actualització: 04.12.2017 | 11:36

Imatges

Catifa floral