Signat el "Pacte territorial per a la millora de la riera de Caldes"

Dimarts, 19 de desembre de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament adquireix el compromís de continuar amb les accions de millora del patrimoni i l’entorn de la riera de Caldes després d’una consulta amb la ciutadania

Declaracions Jaume Mauri, regidor d'Espais Públics i Sostenibilitat

 

Dissabte 16 de desembre l’Ajuntament de Caldes de Montbui va rebre el retorn amb les conclusions del projecte “Viu la Riera”, una proposta que treballa per la rehabilitació dels espais fluvials fomentant la participació dels ciutadans.

L’estudi va començar al maig de 2016 i està impulsat per la Universitat de Girona i la Universitat Internacional de Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la resta de municipis que formen part de l’eix de la riera de Caldes (Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i La Llagosta).

El projecte ha comptat amb una gran implicació i participació per part dels calderins, que han pogut treballar directament en l’estudi a través de tallers específics i trobades amb la ciutadania, escoles i institucions, i també amb activitats sobre el terreny com passejades guiades. Les diferents impressions i suggeriments s’han recollit mitjançant una web específica que ha rebut més de 2.000 aportacions ( www.viulariera.org).

Execució del Pla Viu la Riera

Un cop realitzada la tasca de recerca, l’equip impulsor ha redactat un informe sobre quins són els punts més valorats: la conservació del patrimoni cultural i el control de la vegetació/espècies invasores.

L’Ajuntament ha fet públic el seu compromís de donar continuïtat institucional d’aquest estudi en forma de les accions proposades per la ciutadania envers l’entorn i usos de la riera de Caldes.

El compromís es va materialitzar dissabte amb la signatura del Pacte Territorial per la millora de la riera de Caldes inclòs dins el Consorci Besòs - Tordera, del qual n’és membre de la comissió de govern com a responsable de la subconca de Caldes, el regidor d’Espais Públics i Sostenibilitat, Jaume Mauri.

El Consistori calderí valora molt positivament totes les fases del procés, l’acollida, les aportacions, les propostes de millora i la percepció d'aquest entorn i treball com a seu.

A més de totes les accions proposades, els municipis de l’eix han decidit instaurar el dia «Viu la Riera», per tal de potenciar l’ús i gaudi d’aquest espai natural.

 

Darrera actualització: 19.12.2017 | 13:09