Punt de voluntariat i entitats: les AMPES fan una crida de voluntariat pel LECXIT, sessions de lectura amb infants

Dijous, 10 d'octubre de 2019 a les 12:25

Les AMPES de les escoles de primària, a través del Punt de voluntariat i entitats, fa una crida a la ciutadania interessada en participar en sessions de lectura amb infants. Les persones interessades adreceu-vos a les secretaries de les escoles o al Punt de voluntariat i entitats participacio@caldesdemontbui.cat

Les AMPES de totes les escoles de primària de Caldes de Montbui, a través del Punt de Voluntariat, fa una crida a la ciutadania interessada en col•laborar en un voluntariat en l'àmbit educatiu que consisteix en participar en les sessions de lectura amb un nen o nena per millorar la comprensió lectora dels infants.

Es tracta de participar del programa LECXIT el qual té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada.

Tenir en compte algunes actituds com l’escolta activa, la cooperació, donar suport en les demandes i necessitats de l’infant, fer l’esforç per entendre i contextualitzar algunes reaccions o comportaments, tenir paciència i constància.

Associacions que fan la demanda: AMPA Escola El Calderí, AMPA Escola El Farell, AMPA Escola Montbui i AMPA Escola Pia.

Dedicació del voluntariat: 1 hora setmanal de novembre a abril, al centre escolar de l'infant.

Horari de l’activitat (a escollir):

  • Escola El Calderí: dimecres i dijous, de 16.30 h a 17.30 h
  • Escola El Farell: dimarts, de 16.30 h a 17.30 h
  • Escola Montbui: dimarts, de 16.30 h a 17.30 h
  • Escola Pia: dimarts i dijous, de 17 a 18 h

Activitat: Participar en les sessions de lectura amb un infant per millorar la seva comprensió lectora; motivar-lo a llegir reforçant la confiança en les seves activitats.

Perfil: persones a partir de 16 anys que sàpiguen llegir en català amb ganes d’acompanyar un infant en el seu procés educatiu. Han de saber escoltar i empatitzar amb els infants i tenir actitud oberta per aprendre noves tècniques d’acompanyament a la lectura i ser creatives.

Requisits: aportar el certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals i assistir a la sessió formativa el dia 30 d'octubre, de 17 a 19 h, a Les Cases dels Mestres. 

Contacte: Punt de Voluntariat (participacio@caldesdemontbui.cat) tel. 93 862 70 24; Secretaries de les escoles: Escola El Calderí, tel. 93 862 77 30; Escola El Farell,tel. 93 865 03 73; Escola Montbui, tel. 93 865 08 33; Escola Pia, tel. 93 865 03 33.

Si t'interessa aquesta crida puntual de voluntariat i vols que et donem un cop de mà a realitzar la inscripció adreça't al Punt de voluntariat i entitats.

 

 

Darrera actualització: 25.11.2019 | 12:21